USR: Dragnea și-a făcut serviciu privat de informații. ”Doi ș'un sfert” numit fără avizul CSAT

Dora Vulcan | 09.05.2017

PSD a reușit să impună, în ciuda opoziției USR și a PNL, ca șeful serviciului secret al Ministerului Administrației și Internelor, supranumit '”Doi ș'un sfert”, să fie numit fără avizul CSAT.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

”S-a întâmplat astăzi, 09.05.2017 , în Comisia pentru Apărare și Ordine publică a Senatului, acolo unde reprezentantul USR Nicolae Fălcoi a cerut și eliminarea amendamentului PSD privind secretizarea activității DGPI. Pentru a justifica scoaterea CSAT din procesul de avizare, PSD a propus ca șeful acestui serviciu secret să poată fi și un civil”, scrie USR într-un comunicat remis presei. 

 

 

 

USR s-a opus adoptării modificărilor aduse de către majoritatea PSD la ordonanța adoptată de guvernul Cioloș de reglementare a activității acestui serviciu secret.

 

 

”Prin amendamentele pe care PSD tocmai le-a introdus, practic Liviu Dragnea își face serviciu privat de informații. Forma inițială a ordonanței prevedea ca decizia acestui serviciu și subordonarea acestui serviciu, DGPI, să fie față de primul ministru. Vedem că prin amendamentele introduse de PSD, practic subordonarea serviciului se întoarce la ministrul de Interne, ministrul de Interne în actualul Guvern fiind de notorietate că este o persoană foarte apropiată din casa, putem să spunem, domnului Dragnea. Din acest motiv, explicit nu vom susține aceste amendamente și vom vota împotriva acestui proiect de lege”, a spus purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22