Dan Andronic, audiat 2 ore la DNA în dosarul în dosarul Ioanei Băsescu şi al Elenei Udrea

E.b. | 11.05.2017

Jurnalistul Dan Andronic s-a prezentat la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul în care sunt cercetate, pentru presupuse fapte de corupţie, Ioana Băsescu şi Elena Udrea.

Pe aceeași temă

 

 

Sunt acte procedurale pe un dosar mai vechi”, a spus Dan Andronic, la sosirea la sediul DNA.

 

Este vorba despre dosarul în care mai multe persoane, printre care Ioana Băsescu şi Elena Udrea, sunt cercetate pentru fapte de corupţie în legătură cu plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârşirea unor infracţiuni. În acest dosar, Dan Andronic a fost audiat la data de 22 septembrie 2016.

 

Este de așteptat ca Dan Andronic să fie audiat și la Parchetul General, in dosarul alegerilor prezidentiale din 2009, 

 

Dan Andronic a făcut public faptul că, în casa lui  Gabriel Oprea, ar fi avut loc o intâlnire, chiar în ziua alegerilor prezidenţiale din 2009, la care ar fi  participat șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și şefii ai SRI de la acea vreme - George Maior și Florian Coldea.

 

Întrebat dacă a fost citat la Parchetul General în dosarul alegerilor din 2009, Dan Andronic a confirmat informația și a adăugat că va reveni cu noi dezvăluiri despre acea seară.
 

În dosarul instrumentat de DNA, Dan Andronic este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, jurnalistul fiind acuzat că pe 22 septembrie 2016, audiat fiind în prezentul dosar, ar fi minţit sub jurământ.

 

Procurorii spun că "în depoziţia luată sub jurământ, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate."

 

"Suspectul Andronic Dan-Cătălin a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la semnificaţia sumelor de bani încasate de către societatea DA Communication Media SRL, la care era asociat, de la societăţile administrate de inculpatul Francesco Giovanni – Mario, încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârşirea faptelor de care erau acuzate şi că sumele nu au nicio legătură cu consultanţa politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale", transmitea DNA printr-un comunicat de presă.

 

În acest dosar Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, este cercetată pentru instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani, în legătură cu camoania electorală din anul 2009. Şi Elena Udrea este cercetată în acest dosar. Procurorii o acuză pe Elena Udrea că a fost cea care a realizat legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22