Dragnea: Introducerea noului sistem de impozitare ar putea fi amanata cu un an

I.m. | 16.05.2017

Liviu Dragnea a declarat ca exista posibilitatea ca introducerea impozitului pe gospodarie sa fie amanata cu un an, daca nu va exista garantia ca va exista un numar suficient de consultanti fiscali pentru populatie, potrivit news.ro.

Pe aceeași temă

 

 Cu toate acestea, obiectivul neimpozitarii veniturilor sub 2.000 de lei va fi mntinut incepand din anul 2018. 
 

 


"Nu avem de gand sa renuntam la sistemul nou de impozitare pentru ca este un alt sistem prin care clasa mijlocie se dezvolta. In perioada urmatoare o sa analizam cu foarte mare atentie daca anul 2018 este un interval suficient pentru a putea gestiona infiintarea acelui corp de 35.000 de consultanti fiscali. Daca vom ajunge la concluzia ca actualul sistem nu ne da garantia ca, pana la finalul anului 2018, acesti consultanti fiscali pot fi identificati, atunci putem amana cu un an", a declarat Liviu Dragnea.Totusi, va fi mentinut obiectivul aplicarii neimpozitarii veniturilor sub 2.000 de lei incepand din anul 2018. 

"Obiectivul nostru ca cei cu salarii sub 2.000 de lei sa nu mai plateasca impozit pe venit poate sa fie atins sub alta forma. La asta lucram acum si, intr-o perioada rezonabila, vom anunta decizia noastra si proiectul in ansamblu. Asa am stabilit cu colegii mei, sa nu mai iasa cu proiecte nefinalizate sau care sunt in diverse stadii de analiza¬, a mai spus presedintele PSD.

 

Pe 12 aprilie, ministrul de Finante, Viorel Stefan, a declarat ca, in cadrul discutiilor privind modificarea Codului Fiscal din 2018, s-a conturat posibilitatea introducerii impozitarii globale a veniturilor, fara ca acest lucru sa insemne cresterea poverii fiscale. Dimpotriva, Guvernul ar intentiona sa reduca cota unica de la 16% la 10%. Viorel Stefan a negat faptul ca actualul guvern ar avea intentia sa renunte la cota unica de impozitare, el precizand ca se doreste doar ca nivelul acesteia sa fie redus la 10% de la 1 ianuarie 2018 si sa se introduca neimpozitarea veniturilor sub 2.000 de lei.

 

Ministrul de Finante a precizat ca impozitarea veniturilor va fi insa globalizata, lucru care a mai avut loc in Romania pana in anul 2005. "Globalizarea impozitarii veniturilor inseamna ca, daca un salariat realizeaza venituri principale din relatii de munca, el va plati 10% impozit pe venit in fiecare luna, dar la sfarsitul anului pana in luna mai a anului urmator va depune o declaratie fiscala in legatura cu toate veniturile realizate si va avea loc o regularizare", a declarat Stefan.

 

Prin regularizare, contribuabilul fie va trebui sa mai plateasca la Fisc, in caz ca a avut venituri suplimentare, fie i se vor deduce anumite sume. Viorel Stefan a evitat sa precizeze care vor putea fi cheltuielile contribuabililor care vor putea fi deductibile de la impozitare, dar a precizat ca, in functie de politica de stimulare a unor activitati adoptata de Guvern, acestea ar putea fi contributiile la pilonul II de pensii, asigurarile private de sanatate sau cheltueilile cu educatia copiilor. Ministrul a precizat ca se discuta in grupurile de lucru constituite la Ministerul de Finante despre posibilitatea introducerii unei "chei de rambursare" catre contribuabili de 1.200 de lei pentru fiecare copil aflat in intretinere. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22