Ziua Europei i-a costat pe bucureșteni 1,7 milioane lei. Care sunt firmele câștigătoare

Dora Vulcan | 16.05.2017

Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, a platit pentru organizarea evenimentelor de Ziua Europei 1.758.471 lei milioane lei, se arata intr-un raspuns trimis la solicitarea HotNews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Banii au mers catre doua firme, scrie Hotnews.ro:  Arena Events SRL si Acta Mediacom  SRL, organizandu-se o procedura simplificata de atribuire a contractelor. Unul din actionarii de la Arena Events, Corneliu Ladin a fost martor atat in dosarul Ridzi, cat si in dosarul Gala Bute. Ladin a fost in trecut impresarul trupei O Zone, care s-a reunit la Bucuresti dupa 12 ani. Actionarul de la Mediacom a fost propus de UNPR anul trecut in consiliul de admnistratie al TVR, insa sustine ca s-a retras.

 

 

 

"Suma de 1.758.471 lei a fost necesara pentru asigurarea unui numar de artisti recunoscuti la nivel european, concept eveniment, scena, instalatie de sunet si lumini, aparatura tehnica, car TV, decor, securitate, asistenta medicala, pompieri, toalete ecologice, servicii de curatenie etc", se arata in raspunsul trimis de municipalitate.

 

 

Banii au mers catre doua firme, potrivit sursei citate:

 

- SC ARENA EVENTS SRL pentru organizarea de evenimente prin asigurarea conceptului de eveniment, al scenei, al maestrului de ceremonii, a instalatiei de sunet si lumini, aparatura tehnica, car TV, decor, securitate, asistenta medicala, pompieri, toalete ecologice, servicii de curatenie;

- SC ACTA  MEDIACOM  SRL- organizare de evenimente prin asigurarea unui numar de artisti recunoscuti la nivel european pentru prestarea actului artistic.

 

 

"In acest sens au fost initiate procedurile de achizitie publica a acestor tipuri de servicii, in termenele si in conditiile legislatiei in vigoare in acest domeniu, respectiv in conformitate cu Legea nr. 98/2016 (servicii incluse in Anexa nr.2),  si in concordanta cu prevederile art. 101 alin (2) din HG nr. 395/2016. Astfel au fost initiate un numar de 2 proceduri proprii simplificate, cu respectarea principiilor nediscriminarii, tratamentului egal,  recunoasterii reciproce,  transparentei,  proportionalitatii si asumarea raspunderii. Criteriul de atribuire a contractelor pentru fiecare dintre proceduri a fost pretul cel mai scazut. Pentru fiecare categorie de servicii au fost primite cate doua oferte.", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

 

 

Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret al Municipiului Bucuresti a lansat procedura de achizitie pe 14 aprilie, iar termenul limita de depunere a ofertelor a fost 21.04.2017, o perioada foarte scurta pentru organizarea unui eveniment de asemenea anvergura.

 

Interesanta este si conditia pusa in caietul de sarcini pentru atribuirea contractului pe partea artistica, document semnat de directoarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret al Municipiului Bucuresti , Gabriela Alina  Andrei: "Conceptul care stă la baza selectării ariștilor și trupelor sunt hiturile produse în România, devenite numărul 1 în topurile de peste granițe. Prin intermediul acestui eveniment ne propunem ca cele mai tari branduri muzicale din ultimii 15 ani din România să se reunească pe o singură scenă".

 

 

articolul integral pe Hotnews.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22