INS, suspect ca a prezentat date economice umflate. Sefii institutului, audiati la Senat

E.b. | 17.05.2017

Reprezentantii Institutului National de Statistica vor fi chemati in fata Comisiei de buget, finante, din Senat, pentru a prezenta cifrele privind cresterea economica, a declarat, marti, senatorul PNL Florin Citu, precizand ca nu este prima data cand exista suspiciunea ca INS prezinta "date umflate".

Pe aceeași temă

  

"Institutului National de Statistica​ a prezentat cifrele-semnal pentru primul trimestru, 5.6% crestere economica relativ la primul trimestru din 2016 si 1.7% fata de trimestrul anterior. Am decis sa-i chemam pe cei de la INS sa vina sa prezinte cifrele in Comisia de buget, finante, la Senat, pentru ca pana acum avem Comisia Europeana care a spus ca se asteapta la o incetinire a cresterii economice, FMI care se asteapta la incetinirea cresterii economice, Banca Nationala care a spus ca in primul trimestru cresterea economica a fost sub asteptari (...) ", a declarat senatorul PNL Florin Citu, la Parlament.

 

 

El a precizat ca nu este pentru prima data cand exista suspiciunea ca INS ar avea "date umflate". "Avem experienta comisiei nationale de prognoza care a facut copy-paste din programul national de guvernare, si acolo am cerut o comisie de ancheta, dar nu s-a aprobat, se aproba dor cele ale PSD-ului. (...) Este bine sa vedem datele si apoi sa ne dam cu parerea. (...) ", a spus Florin Citu, conform ziare.com.

 

Senatorul PNL a spus ca PSD spune "o poveste frumoasa", in timp ce analistii economici, institutiile economice internationale independente si BNR sustin contrariul.

 

Intrebat daca o astfel de crestere este imposibila, Citu a raspuns: "Imposibila nu. Anul trecut, Guvernul Ciolos a avut o crestere economica mai mare in trimestrul doi, chiar 'Guvernul zero' a avut o crestere economica mai mare. Vedem lucruri similare. Si anul acesta absorbtia fondurilor europene este zero, dar cresterea economica creste. Trebuie sa intelegem datele astea si asteptam INS-ul. (...)

 

Trebuie sa punem cifrele astea cumva sa se avem explicatii, sa le punem impreuna, pentru ca asa avem doua povesti - una a PSD-ului care este foarte frumoasa si a institutiilor PSD-ului si alta a analistilor economici, a institutiilor economice internationale independente, dar si a BNR care arata un alt fel de economie. Undeva cineva nu spune adevarul".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22