Trump, catre Erdogan: O mare onoare sa va primesc! Presedintele turc: Felicitari pentru triumf!

E.b. | 17.05.2017

Presedintele Donald Trump s-a intalnit pentru prima data cu omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan, in mijlocului scandalului provocat de acuzatii potrivit carora seful statului american le-a dat rusilor informatii clasificate de la un aliat.

Pe aceeași temă

 

 

Trump l-a primit pe Erdogan la intrarea in Aripa de Vest, au dat mana si au schimbat cateva vorbe in fata jurnalistilor, relateaza The Associated Press.

 

Presedintele american le-a spus un pic mai tarziu jurnalistilor ca este "o mare onoare" sa-l primeasca pe Erdogan.

 

Locatarul Casei Albe si-a exprimat de asemenea compasiunea si sustinerea fata de poporul turc, vizat de "atacuri teroriste ingrozitoare" in ultima perioada.

 

Erdogan l-a felicitat la randul sau pe Trump pentru "triumful legendar" in alegerile prezidentiale din noiembrie.

 

El a subliniat ca Statele Unite si Turcia coopereaza la ONU, NATO si in Grupul Celor Douazeci (G20) cel mai dezvoltate tari.

 

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut miercuri Statelor Unite sa revina "fara intarziere" asupra deciziei de a furniza arme militiilor kurde YPG in nordul Siriei, scrie AFP.

 

"Dorinta mea cea mai fierbinte este ca (SUA) sa revina asupra acestei erori fara intarziere", a spus Erdogan, intr-o conferinta de presa, la Ankara. 

 

Turcia considera YPG o grupare "terorista", dar SUA sustin puternic aceste militii in lupta  impotriva gruparii Stat Islamic.

 

Declaratia lui Erdogan vine in conditiile in care un purtator de cuvant al coalitiei internationale care lupta impotriva gruparii Stat islamic a anuntat ca o parte a materialului militar destinat gruparilor kurde este deja in teritoriu si ar putea fi distribuita "foarte rapid".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22