Intrebat de legaturile cu Rusia, Trump raspunde ziaristilor: Urmatoarea intrebare VIDEO

E.b. | 19.05.2017

Donald Trump a negat orice legatura cu Rusia in campania pentru alegerile de anul trecut, dar a spus ca vorbeste doar “pentru el”. Intrebat daca i-a cerut lui Comey sa inchida investigatia lui Flynn, Trump a replicat repede: “Nu. Nu. Urmatoarea intrebare”.

Pe aceeași temă

 
 

Astfel, Trump a lasat,deschisa, pentru prima data, posibilitatea ca unii din echipa sa sa fi fost implicati, scrie The Guardian.  

 

Presedintele american a sustinut ca este tinta “celei mai mari vanatori de vrajitoare” din istoria politica a SUA si ca aceasta campanie impotriva sa divizeaza tara. 

 

Intrebat despre decizia Departamentului de Justitie privind numirea unui procuror special, Robert Muller, pentru a investiga presupusele contacte dintre echipa sa de campanie si Rusia, Trump  pare sa-si schimbe pozitia fata de anterioarele dezmintiri totale

 

"Respect decizia, dar totul a fost o vanatoare de vrajitoare. N-a existat nicio interferenta - in cazul meu si al echipei mele - dar voi putea sa spun tot timpul sigur in cazul meu si al rusilor - zero”, a declarat el intr-o conferinta comuna cu presedintele columbian Juan Manuel Santos

 

 Agitata presedintie a lui Trump - care a dus la unele comparatii cu Richard Nixon si Watergate - a ajuns in faza in care in conferinta de presa a fost intrebat direct, in fata unui sef de stat strain, daca isi aminteste sa fi facut ceva "care ar putea genera acuzatii penale in aceste anchete sau o punere sub acuzare prezidentiala".  

 

"Cred ca este absolut ridicol. Toata lumea crede acest lucru”, a raspuns Trump.  

 

Muller preia o ancheta privind legaturi intre tabara lui Trump si Rusia de la fostul director FBI James Comey, concediat brusc pe 9 mai de presedinte.  

 

 

 

 

Se preconizeaza ca atentia va fi indreptata asupra primului consilier pentru securitate nationala a lui Trump, Michael Flynn, concediat si el, dar si asupra fostului sef de campanie, Paul Manafort si catre alti doi fosti consilieri, Carter Page si Roger Stone.  

 

Toti au negat ca au avut legatura cu incercarile Rusiei de a influenta alegerile.  

 

Intrebat daca i-a cerut lui Comey sa inchida investigatia lui Flynn, Trump a replicat repede: “Nu. Nu. Urmatoarea intrebare”. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22