Polonia rămâne pe poziții în respingerea cotelor de refugiați impuse de Uniunea Europeană

Dora Vulcan | 19.05.2017

Decizia guvernului polonez de a respinge primirea de refugiați conform cotelor obligatorii ale UE este ''fermă'', a anunțat vineri executivul de la Varșovia, la trei zile după ce Comisia Europeană a amenințat Polonia că ar putea iniția împotriva ei o procedură de infringement pe această temă, transmite agenția EFE.

Pe aceeași temă

 

 

 

 ''Guvernul (premierului) Beata Szydlo nu va negocia asupra unor chestiuni ce afectează securitatea cetățenilor'', a declarat purtătorul de cuvânt al executivului polonez, Rafal Bochenek. El a caracterizat drept ''ineficientă'' politica privind migrația promovată de Comisia Europeană și a amintit că, în afară de Polonia, nici Austria și Ungaria nu au primit până în prezent vreun refugiat în cadrul mecanismului adoptat în septembrie 2015 la Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) al UE, în timp ce majoritatea celorlalte state ale UE au preluat până în prezent un număr mic de refugiați din cotele alocate, transmite Agerpres.

 

''Politica migratorie a UE, care se aplică în prezent și conduce la relocarea refugiaților și imigranților economici în întreaga Uniune Europeană, încurajează în mod real traficanții care introduc ilegal persoane în Europa'', a mai spus reprezentatul guvernului polonez.

 

Potrivit agenției DPA, această chestiune a fost abordată și la întrevederea pe care noul președinte german, Frank-Walter Steinmeier, a avut-o vineri la Varșovia cu omologul său polonez, Andrzej Duda, un alt subiect important discutat de cei doi oficiali fiind disputa dintre guvernul polonez și Comisia Europeană pe tema respectării statului de drept în Polonia.

 

În declarațiile date presei după discuția cu Duda, Steinmeier și-a manifestat speranța că această dispută privind statul de drept se va încheia în curând și a evidențiat că evoluțiile din afara spațiului Uniunii Europene fac ca unitatea în interiorul blocului comunitar să fie ''cu atât mai mult necesară''.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22