Ignat, deputat in Parlamentul Romaniei, interviu in presa rusa: Romanii se spala in troaca

E.b. | 22.05.2017

Deputatul Miron Ignat, ales din partea comunitatii rusilor lipoveni din Romania, a acordat un interviu pentru presa din Rusia, in care vorbit foarte urat despre romani.

Pe aceeași temă

 

 
 

In interviul pentru agentia guvernamentala TASS, deputatul spune ca lipovenii sunt invidiati de romani si ca acestia din urma se spala in "troaca".

 

"Romanii ne invidiaza. Doar lipovenii sunt muncitori. La noi, casele sunt frumoase, peste tot este curat, satele sunt ingrijite. In satele lipovene nu este nicio curte fara baie, pe cand romanii se spala in troaca".

 

Jurnalistii de la Adevarul l-au contact pe deputat pentru a-l intreba daca declaratiile sunt reale. "Du-te intr-un sat romanesc din Dobrogea si vezi daca au baie si du-te intr-un sat lipovenesc. Orice locuinta are baie", a spus acesta.

 

In respectivul interviu pentru TASS, deputatul a criticat Romania si a acuzat ca tara noastra ii discrimineaza pe lipoveni.

 

"Conform datelor noastre, sunt circa 107-110 mii de lipoveni in Romania, dar datele oficiale sustin ca sunt doar 37 de mii. De ce? Pentru ca Guvernul subestimeaza intentionat numarul minoritatilor nationale. Multi lipoveni mi s-au plans ca in timpul recensamantului au fost convinsi sa se declare romani. L-am contactat pe prefect, iar acesta si-a cerut scuze, dar cam atat", a declarat Ignat.

 

Acesta a indemnat la o colaborare cu Rusia.

 

"Acum cinci-sase ani, Parlamentul Romaniei era dominat de oameni cu viziuni pro-occidentale, dar acum situatia s-a schimbat. Nu mai predomina un sentiment anti-rus si multi spun ca ar trebui sa fim prieteni cu Rusia, pentru ca e un vecin bun. Trebuie sa avem schimburi economice si avem nevoie de relatii bune, de prietenie", a spus deputatul.

 

 

Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, s-a delimitat de declaratiile deputatului. "Este o prostie si o afirmatie jignitoare pe care a spus-o in nume propriu si nu are nicio legatura cu grupul nostru", a spus acesta.

 

"Sunt mai multe lucruri incorecte pe care le spune colegul meu. In primul rand, relatia cu Rusia s-a complicat, nu s-a relaxat dupa anexarea Crimeei. Romanii vor fi intotdeauna pro-occidentali, pentru ca sunt parte a acestei civilizatii, chiar daca intr-o pozitie de granita. Iar Rusia nu reprezinta o alternativa la Vest.

 

Este exclus ca sentimentul pro-occidental sa scada in Romania, poate cel mai entuziast membru UE si NATO", a declarat si deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22