Explozie pe Manchester Arena la finalul unui concert: 22 de morti si 59 de raniti VIDEO

E.b. | 23.05.2017

19 persoane au murit si 50 au fost ranite in urma unei explozii ce a avut loc pe Manchester Arena la finalul unui concert sustinut de cantareata Ariana Grande.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: În urma acestui act criminal comis de un suspect sinucigaş, starea de panică a cuprins oraşul britanic, iar mulţi părinţi îşi căutau cu disperare copiii şi prietenii pe străzile din jurul arenei în noaptea de luni spre marţi, transmite CNN.

 

 

UPDATE: ”Atacatorul, pot să vă confirm acest lucru, a murit pe stadion. Credem că atacatorul purta cu el un dispozitiv exploziv improvizat, pe care l-a detonat, cauzând această atrocitate”, a declarat Ian Hopkins, şeful Poliţiei din Manchester.

 

UPDATE: Se pare ca e vorba de un atac kamikaze -  atentatorul s-a detonat. Sustinatorii Statului Islamic au salutat atacul de la Manchester si au transmis pe retelele sociale ca "acesta este doar inceputul". Multi copii,  printre victime.

 

UPDATE: Poliția din Manchester a precizat că, potrivit ultimului bilanț realizat, 22 de persoane au murit în urma exploziei de la concertul de pe Manchester Arena. De asemenea, Reuters relatează că alte 59 de persoane au fost rănite. 

 

O explozie care a avut loc la Manchester Arena, după un concert al Arianei Grande, a provocat moartea a 19 persoane şi rănirea altor 50, anunţă BBC. Incidentul este tratat de poliţie ca un atentat terorist.

 

Premierul Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenţă al Guvernului COBRA marţi, la ora locală 9.00 (11.00, ora României). May a anulat evenimentele de campanie de marţi. ”O sursă conservatoare a declarat pentru The Press Association că premierul a suspendat campania în vederea alegerilor generale”, a anunţat marţi Sky News

 

Martorii au povestit ca au auzit o bubuitura puternica, dupa ce artista a parasit scena. Acestia au scris pe retelele de socializare ca oamenii au fugit cuprinsi de panica.

 

Momentan nu se cunoaste cauza producerii exploziei, insa autoritatile au anuntat ca trateaza incidentul ca pe un atac terorist. Potrivit unor surse, ar fi fost vorba despre un atentat sinucigas.

 

Daca se confirma ca este vorba de un act terorist, bilantul tragediei l-ar face sa fie cel mai grav atac din Marea Britanie de la atentatele din 7 iulie 2005, cand bombe plasate la metrou au ucis 52 de oameni.

 

Autoritatile britanice au pus la dispozitie si un numar de telefon de urgenta - 0161 856 9400. Totodata, numarul de urgenta al Ambasadei Romaniei in Marea Britanie este 0044.77.3871.6335.

 

 

 

 

07:55 - Un punct de asistenta a fost instalat in apropiere de Manchester Arena pentru cei ce au nevoie de ajutor, anunta politia.

 

07:53 - Si Scotia suspenda campania electorala pentru alegerile anticipate, a declarat premierul scotian Nicola Stugeron.

 

"Gandurile si rugaciunile mele sunt alaturi de victime, familiile lor si toti cei afectati de atacul barbar din Manchester", a spus Stugeron.

 

07:50 - Premierul britanic Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenta al Guvernului COBRA marti, la ora locala 09:00 (11:00, ora Romaniei, n.red.).

 

Totodata, campania in vederea alegerilor anticipate de la 8 iunie a fost suspendata in Marea Britanie.

 

 

 

 

07:49 - Presedintele chinez Xi Jinping a trimis un mesaj reginei Angliei in care isi exprima condoleantele si solidaritatea cu victimele si familiile lor. "Poporul chinez isi exprima ferm sprijinul cu poporul britanic in aceste momente dificile", i-a mai spus Xi reginei, potrivit agentiilor de presa chineze.

 

07:48 - Mai multi medici care se aflau la Manchester pentru o conferinta au mers la spitalele unde sunt tratate victimele pentru a da o mana de ajutor, scrie The Guardian.

 

07:33 - Liderii lumii trimit mesaje de solidaritate Angliei si poporului britanic.

 

Premierul Canadei Justin Trudeau a scris pe Twitter ca este socat de vestile ingrozitoare venite din Marea Britanie.

 

Si premierul australian Malcolm Turnbull a transmis un mesaj.

 

"Acest incident, acest atac, este cu atat mai ingrozitor pentru ca a fost impotriva unor adolescenti. E un atac asupra copiilor. Nu e nicio crima mai ingrozitoare decat uciderea copiilor. E un atac direct si brutal asupra tinerilor din toata lumnea, asupra libertatii", a transmis premierul australian.

 

In Parlamentul Australiei a fost tinut si un moment de reculegere pentru victimele atacului din Manchester.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22