Trump, refuzat de sefi ai serviicilor secrete. Le-a cerut sa nege legaturile sale cu Rusia

E.b. | 23.05.2017

Donald Trump le-a cerut in martie unor reprezentanti ai serviciilor americane de informatii sa-l ajute sa contracareze ancheta FBI impotriva sa. Aceste informatii au fost aprig negate de Casa Alba.

Pe aceeași temă

 
  

Este vorba depre presupuse legaturi intre echipa sa de campanie si Rusia, dezvaluie The Washington Post.

 

Potrivit editiei de luni a cotidianului american, presedintele american le-a cerut lui Mike Rogers, directorul Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA), si lui Dan Coats, directorul serviciilor ameriane de informatii (ODNI), sa nege in mod public ca exista probe cu privire la o complicitate intre echipa sa si Rusia in timpul campaniei electorale de anul trecut.

 

Citand actuali si fosti oficiali din domeniul informatiilor, The Washington Post precizeaza ca cei doi nu au dat curs dorintei lui Trump.

 

Trump le-a adresat aceste solicitari lui Rogers si Coats - pe care i-a numit - in urma dezvaluirilor directorului politiei federale (FBI) de la acea vreme James Comey, potrivit carora serviciile se interesau de ingerinta rusa in alegeri si anchetau cu privire la fapte din iunie 2016.

 

Saptamana trecuta mai multe institutii americane de presa au dezvaluit ca Trump i-a cerut lui James Comey - in reuniuni si la telefon - sa abandoneze aceasta ancheta.

 

Aceste informatii au fost aprig negate de Casa Alba.

 

Insa aceste solicitari au fost consemnate de catre Comey - destituit in urma cu doua saptamani -, in note pe care le-a scris dupa aceste reuniuni pe care le-a avut cu presedintele american.

 

Inca din februarie, Trump a cerut mai multor alesi si reprezentanti ai serviciilor de informatii sa contacteze jurnalisti si sa le spuna ca nu exista vreo proba a unor legaturi intre Moscova si campania electorala.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22