Dragoș Pătraru vs Nicolae Prelipceanu: ”E, ce vorbești, mă, normal că avem lista”

Dora Vulcan | 24.05.2017

Schimbul de replici între Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii ”Starea nației”, și redactorul șef al Digi 24, Nicolae Prelipceanu, continuă pe contul de Facebook al celui dintâi care ironizează pretenția lui Prelipceanu de a prezenta o listă cu acoperiții din presă.

Pe aceeași temă

 

 

 

” Diseară, la emisiune, răspundem și provocărilor tâmpite venite din partea unor tipi aroganți, care au înțeles să-și bată joc de încrederea telespectatorilor, depărtând postul de normele jurnalismului prin ocolirea unor subiecte delicate pentru companie. Cred cu tărie că toată această discuție publică e foarte bună și poate scutura Digi24 de toate etichetele care i s-au pus în ultimii ani. Ne vedem diseară, la 22.30, la Digi24. Vă mulțumim pentru susținere, fără voi am fi fost probabil acasă acum.

PS: Aaa, să nu uit. Și lista. E, ce vorbești, mă, normal că avem lista. :))))”, scrie "Pătraru pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

 

 

 

Într-o postare mai sus, Pătraru explică, însă, mult mai limpede poziția sa, în comentariul la postarea unui articol al lui Tolontan. 

 

 Întrebat de o comentatoare dacă nu ar fi ”normal sa fie si niste dovezi cat de cat in spatele unor acuzatii? :) Sau sunt adevarate pentru ca e mai simpatic Patraru?”, el explică foarte limpede cum stau lucrurile, amintind exact ce a spus pe postul de televiziune.

 

”Care acuzații? Vai, ce prosteală! Ați văzut materialul? Eu spun asta pe post:

 

”Primești un salariu pentru că muncești. Ești în slujba publicului. Pentru el cauți adevărul. Nu pentru o corporație, nu pentru instituții de forță! Doar pentru public.

Mă rog, mai există și varianta în care legitimația de jurnalist e doar o acoperire, și-atunci, da, nu mai răspunzi în fața publicului, ci în fața…”  (gest către umeri care sugerează apartenența la servicii secrete - n.r.)

 

Deci? Ce-am zis? Și-au schimbat cuvintele limbii române sensul? Pentru ce trebuie să aduc dovezi? Cum e posibilă o asemenea idioțenie? Nici nu știu dacă să mă tăvălesc de râs în fața unei asemenea prostii sau să plâng de nervi pentru că așa ceva poate exista.”

 

 

 

 

Background

 

 

 

Cu o zi in urma, redactorul sef al Digi 24, Cosmin Prelipceanu, il "somase" pe Dragos Patraru sa prezinte dovezi legate de faptul ca unii dintre ziaristii postului de televiziune ar fi agenti acoperiti ai serviciilor de informatii si a amenintat ca, in caz contrar, il va da in judecata.

 

"Intr-un stil care nu face cinste jurnalismului, jurnalismul ar trebui sa se bazeze pe informatii, nu pe zvonuri, Dragos Patraru face o acuzatie extrem de grava. El spune ca unii dintre jurnalistii nostri sunt acoperiti. Il somam public pe Dragos Patraru sa prezinte lista, daca o are si dovezile aferente. In cazul in care nu o va face, il vom da in judecata", a spus Prelipceanu, cu sentențiozitate la o oră de vârf, pe postul de televiziune, pentru ca apoi să-și preia singur discursul și pe contul lui de Facebook.

 

Dragos Patraru a criticat dur, luni seara, atitudinea televiziunii RCS in scandalul cu Intact, afirmand ca o institutie de presa nu trebuie sa fie in slujba sefilor, ci a publicului și că nu trebuie să ocolească subiecte pe care să le considere tabu doar pentru că ar presupune că nu sunt pe gustul șefilor de presă.

 

"Ma rog, mai e si varianta in care legitimatia de presa este o acoperire si atunci, da, nu raspunzi in fata publicului ci in fata...", a spus Patraru, luni seara, in emisiunea sa de la Digi 24.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22