Toader cere CSM să înceteze detașările la MJ. E absurd să ții un procuror la resurse umane

Dora Vulcan | 25.05.2017

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, la Parlament, că a solicitat CSM să înceteze detaşările, deoarece MJ trebuie să-şi angajeze personal propriu, pe care să îl formeze, „să îl fidelizeze” în spiritul Ministerului Justiţiei şi pe care să conteze mulţi ani de acum înainte.

Pe aceeași temă

 

 

 

Toader a exemplificat cu cazul unui procuror detașat șef la resurse umane: 

 

”Aveam pe cineva, o doamnă absolut respectabilă, care era procuror şi şef de resurse umane. E păcat să ţii un procuror foarte bine pregătit şef la resurse umane. De aia s-a format, să facă muncă de procuror. Deci ăsta este motivul pentru care am cerut încetarea detaşării tuturor. Angajăm oameni tineri, valoroşi, pe care Ministerul să conteze pe mulţi ani înainte”, spune ministrul, citat de News.ro.

 

 „Legea spune că detaşările sunt pe trei ani, de cel mult două ori. Sunt foarte mulţi detaşaţi, din cei care sunt la Justiţie, care depăşiseră acel interval de timp. Ministerul Justiţiei trebuie să-şi angajeze personal propriu, avem foarte mulţi jurişti în România, avem jurişti foarte bine pregătiţi, jurişti pe care să-i angajăm la MJ, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul MJ”, a afirmat Tudorel Toader, întrebat dacă există tensiuni între minister şi CSM în privinţa detaşărilor.

 

Ministrul a mai spus că „puterea judecătorească, Ministerul Public, are nevoie de oameni, de specialişţi, de procurori, de judecători”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22