Dîncu, despre vizita la Oprea în seara alegerilor: Să nu vorbim despre filosofia nimicului

E.b. | 27.05.2017

Sociologul Vasile Dîncu, fost vicepremier în Guvernul Cioloş, a declarat vineri, la Bookfest, că a fost la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea, în seara alegerilor prezidenţiale din 2009.

Pe aceeași temă

 

 

El sunţine că era profesor la vremea aceea şi a mers la un prieten, că nu vrea să vorbească despre acest subiect.

 

"Eram profesor, m-am dus la un prieten. Despre asta să vorbim la televizor? Ce semnificaţie are? Nu vreau să discut despre subiect. Cartea mea neagă tocmai asta, să nu vorbim despre filosofia nimicului”, a declarat Vasile Dîncu la evenimentul de lansare a cărţii sale "Politically Incorrect” de la salonul de carte.

 

Întrebat dacă a fost implicat şi dacă ştie despre faptul că fostul preşedinte Traian Băsescu a avut o discuţie cu jurnalistul Dan Andronic în care i-a dat aproape la zecimală rezultatul alegerilor din 2009, care după aceea a fost validat la numărătoarea Biroului Electoral Central, Vasile Dîncu a răspuns că va scrie totul într-o carte.

 

"Scriu într-o carte despre asta. Voi publica toate sondajele care s-au publicat atunci în campanie, toată dinamica din primăvară până în toamnă şi tot ce s-a întâmplat din perspectiva sociologică a ceea ce ştim noi, ceilalţi”, a fost replica lui Dîncu, care nu a vrut să se pronunţe despre posibilitatea fraudării alegerilor din 2009, conform News.ro.

 

"Nu pot să mă pronunţ. N-are rost să spun un lucru pe care-l ştie toată lumea”, a fost răspunsul lui Vasile Dîncu.

 

El a precizat, legat de faptul că Traian Băsescu a fost singurul care a luat în calcul şi numărătoarea din diaspora, că viitoarea sa lucrare va lămuri aceste lucruri.
 

"Cred că e inutil să mai vorbesc despre tema asta. Lucrarea mea vă va explica tehnic. Vreau să îmi vând şi eu o carte pe tema asta”, a spus Vasile Dîncu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22