Un an slab pentru Cannes, un an bun pentru The Square, care castiga trofeul Palme d'or

Fara Autor | 29.05.2017

Juriul prezidat de Pedro Almodóvar a anuntat ieri seara un palmares surprinzator care inchide o editie aniversara, a 70-a, care a stralucit prin absenta unor competitori reali, screi HotNews.

Pe aceeași temă

 
 
 

Drama activista “120 battements par coeur” de Robin Campillo a primit Grand Prix, iar “Loveless” de Andrei Zviaghintev a luat Premiul Juriului.

 

Dupa experienta de anul trecut, cand juriul a dat premii in mare parte unor filme care nu intrunisera aprecierile unanime ale criticilor, in acest an juriul prezidat de spaniolul Pedro Almodóvar a oferit parte lui de surprize, arata HotNews.

 

La Palme d’or rasplateste un film bine primit de critici, dar care nu fusese dat ca favorit pentru trofeu. Filmul suedezului Ruben Östlund e o satira plasata in lumea artei si a fost laudat pe Croazeta mai ales pentru lansarea pe plan international a unui actor olandez de teatru foarte cunoscut in tara lui, Claes Bang, care joaca aici rolul curatorului unui muzeu suedez.

 

"Cum nu am reusit sa vad filmul – chiar in momentul proiectiei de presa, scria Iulia Blaga in prima corespondenta pentru HotNews, o sa citez publicatia Variety care scria ca, dupa surpriza placuta cu “Force majeure”, Ostlund livreaza o alta poveste de suspans psihologic, dar nu la fel de majora".

 

“Deliberarile au fost grele (engl. tough)”, spusese Almodóvar pe covorul rosu, inaintea ceremoniei de inchidere. Pentru ca al doilea premiu ca importanta i-a fost acordat dramei activiste “120 battements par coeur” de Robin Campillo,  istoria grupului militant pentru drepturile bolnavilor de SIDA Act Up – Paris, e clar ca batalia pentru trofeu s-a dat intre aceste doua filme.

 

 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22