Dosarul lui Basescu privind retrocedarea celor 66 de case din centrul Capitalei, clasat

E.b. | 29.05.2017

Dosarul deschis de Parchetul instantei supreme in care era vizat fostul presedinte Traian Basescu pentru retrocedarea mai multor case din centrul Capitalei, in 2003, cand era primar general, a fost clasat, au anuntat, luni, reprezentantii Parchetului.

Pe aceeași temă

 

In 8 mai, Traian Basescu a fost audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in acest dosar privind retrocedarea a 66 de case de pe strada Serban Voda din Captiala.

 

Traian Basescu nu a dorit sa spuna atunci ce declaratii a dat in fata anchetatorilor.

 

Intrebat daca il cunoaste pe cetateanul american Nicholas Jordan, cel caruia i-au fost retrocedate, in 2003, cele 66 de case, Basescu a spus ca nu stie cine este acesta. De asemenea, intrebat cum a fost posibil sa restituie 66 de case intr-o singura zi, Basescu a spus: "In conditiile legii".

 

Surse judiciare declarau ca Traian Basescu a fost citat pentru a fi audiat in calitate de martor in acest dosar privind retrocedarea a 66 de imobile catre un cetatean romano-american care a pretins ca este mostenitorul proprietarului.

 

Chiriasii care stateau acolo de ani de zile au facut plangeri in care au reclamat ca persoana careia i-au fost retrocedate imobilele nu este mostenitorul fostului proprietar.

 

Procurorii Parchetului General au confirmat insa ca nepotul fostului senator liberal din perioada interbelica Iordache Minciulescu este mostenitorul legal al celor 6 cladiri, iconform ProTV.

 

Dosarul a fost redeschis dupa ce Traian Basescu si-a incheiat mandatul de presedinte.

 
    

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22