Ministrul Bodog: Arafat vrea ca achizițiile de ambulanțe să treacă în subordinea sa

Dora Vulcan | 29.05.2017

Cele 3000 de ambulanțe noi sunt miza scandalului dintre ministrul Sanatatii Florian Bodog și secretarul de stat Raed Arafat. Chemat la guvern, Bodog a explicat că Raed Arafat refuză semnarea protocolului privind achizitia de ambulante pentru că vrea ca achiziția să se facă de IGSU, serviciu aflat în subordinea sa.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Reacția lui Arafat după declarația lui Bodog: 

 

 ”Avand in vedere discutiile si modul gresit in care pot fi intelese anumite aspecte, am hotarat sa dau astazi posibilitatea publicului sa aiba la dipozitie scrisoarea pe care am scris-o Duminica 21.Mai 2017 si a ajuns Luni 22 Mai 2017 domnului Ministru Bodog. Inisist sa subliniez ca nu este vorba de interese si cine face o licitatie ci este vorba de a aborda solutia cea mai rapida si cu cele mai putine probleme care sa ne permita sa rezolvam problema la care am ajuns. M-am astepta de la domnul Ministru, macar in ceasul al 12-lea, la o discutie serioasa si aplicata lasand la o parte orice alta problema subiectiva insa din pacate acest lucru nu a putut avea loc macar telefonic. Trebuia sa fac acest pas chiar daca la un moment voi ramane singurul care a semnalat aceasta problema si se va considera ca este o disputa pe cine face o licititatie ce insist ca nu este. Revoltator este cum am ajuns in aceasta situatie si faptul ca vom reveni in mana celor care ne-au blocat ani de zile si nu am nicio siguranta ca finalizarea unui acord cadru la nivelul Ministerului Sanatatii va insemna si un real program multianual de dotare riscul de a ne bloca unde ne-am blocat si cu fostul acord cadru fiind unul real si mare. Din nou subliniez ca sunt deschis la orice solutie urgenta care poate rezolva problema iar din aceasta scrisoare sunt convins ca cititorii ei vor intelege mai multe aspecte decat cele discutate scurt la interventiile de aceasta dimineata la diferite televiziuni. Am incercat sa evit pe cat posibil sa ajungem in aceasta situatie dar din pacate nu era acest lucru posibil cutitul ajungand la os!”, a scris Arafat pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

"Dl. Arafat nu doreste sa semneze protocolul in forma propusa de Ministerul Sanatatii. Dl. Arafat nu doreste ca achizitia sa nu se faca la Ministerul Sanatatii ci la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta", a spus ministrul, la intrebarile ziaristilor, după ce a ieșit de la întâlnirea cu premierul, la care a fost convocat după izbucnirea scandalului privind achiziția celor 3000 de ambulanțe, dintre el și secretarul de stat Raed Arafat.

 

La acest moment, s-a decis ca procedura de achizitie "sa fie coborata de pe SEAP" in conditiile in care s-au constatat "probleme legate de discordante intre acordul cadrul si modelul de contract pus pe SEAP", spune ministrul. ”Comisia a gasit mai multe potentiale probleme pe care am dorit sa le eliminam pentru a preveni contestatiille", pentru ca "daca ne apucam sa ne judecam se duc doi ani si in  aceasta perioada pacientii vor fi privati de ambulante noi", spune Bodog.

 

În sprijinul propunerii sale ca achiziția ambulanțelor să se facă la minister, Bodog aduce faptul că ministerul e cel care finanțează investiția.  "Eu imi voi asuma prin semnatura la finalizarea procedurii achizitionarea de ambulante", spune Bodog.

 

 

Arafat s-a plâns de sabotarea, de către minister a achiziției ambulanțelor la SMURD și a spus că "situatia incepe sa puna viata pacientilor in pericol", deși tocmai că ministrul Bodog anunțase vineri că se va demara procedura a achiziție pentru ambulanțe și dotările SMURD după reînnoirea protocolului între ministerul Sănătății și cel de Interne. Atât doar că aceasta urma să fie făcută de ministrul, sub semnătură, și nu de Arafat.

 

"Anuntul domnului Ministru al Sanatatii, Florian Bodog, facut vineri la Craiova, referitor la achizitia ambulantelor pentru SMURD si serviciile de ambulanta, mentionand ca acordul semnat in 2016 intre cele doua ministere, cel al al sanatatii si cel al afacerilor interne, nu mai este valabil in baza noii legislatii, ascunde multe adevaruri nespuse si este de fapt, pentru cei care cunosc bine situatia si evolutia ei, un anunt al intarzierii achizitiilor de ambulante pentru SMURD si serviciile de ambulanta si nu al demararii procedurilor, care au fost deja demarate de fapt dar nu sunt 'agreate' dorinta fiind de a repeta totul de la zero lasand la o parte munca realizata de comisii mixte care au muncit cateva luni deja pe acest subiect la nivelul IGSU", a scris Arafat duminica pe Facebook.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22