Avertismentul secretarului de stat Mattis: un război cu Coreea de Nord ar fi catastrofal

Dora Vulcan | 29.05.2017

Un război cu Coreea de Nord ar fi "catastrofal" și "cel mai rău conflict al tuturor timpurilor”, a avertizat secretarul de stat american al Apărării, James Mattis, pe fondul escaladării declarațiilor conflictuale dintre SUA și Phenian după testele tot mai dese din ultima vreme ale Coreei de Nord.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 "Ar fi cel mai cumplit conflict al generatiei noastre", a marturisit James Mattis, Secretarul apararii din SUA, scrie Newsweek.

 

"Regimul din Coreea de Nord are sute de baterii de artilerie si lansatoare de rachete in apropierea unuia dintre cele mai dens populate orase din lume: Phenian", a explicat oficialul american.

 

Regimul communist din Coreeea de Nord a efectuat mai multe teste de lansare a unor rachete capabile sa poarte incarcaturi nucleare, liderul Kim Jong Un amenintand sa ia la tinta Statele Unite.

 

In cursul saptamanii trecute, unul dintre liderii serviciilor de informatii din SUA a avertizat ca, lasat fara supraveghere, Phenianul ar putea dezvolta o arma capabila sa loveasca teritoriul american, lucru confirmat si de analizele expertilor din domeniul apararii.

 

"Presupunem ca, cu fiecare test desfasurat, vor deveni din ce in ce mai buni. Deja reprezinta o amenintare directa pentru SUA, dar nu vreau sa dau un termen pentru initierea unor masuri de raspuns.

 

Prefer sa nu vorbesc despre ce stim acum, pentru ca sunt unele lucru de care nici nord coreenii s-ar putea sa nu fie constienti", a specificat secretarul Apararii SUA.

 

La 50 de ani dupa razboiul care a impartit peninsula coreeana in doua, zona este iarasi in fierbere, oficialii americani considerand ca manifestarile Phenianului pun in pericol securitatea unor state aliate, precum Coreea de Sud si Japonia.

 

Mattis afirma insa ca riscurile de securitate vor fi resimtite si de alte tari din regiune. "Este un pericol care planeaza si asupra Chinei sau Rusiei, dar concluzia generala este ca va fi un razboi catastrofal, daca nu reusim sa rezolvam aceasta criza prin mijloace diplomatice", a mai spus oficialul american.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22