Dragnea îi anunță pe protestatarii din administrația locală că sunt la mâna comunității

Dora Vulcan | 30.05.2017

Presedintele PSD Liviu Dragnea le-a transmis marți protestatarilor din administrația locală că nu intenționează să renunțe la măsura care stabilește ca salariile acestora să fie la mâna primarilor și președinților de consilii. Măsura are subtext dacă aceștia aparțin PSD.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Dragnea își motivează decizia prin faptul că "nimeni nu poate face o grila care sa fie valabila si pentru o comuna si pentru un municipiu foarte mare", salariile urmand sa se stabileasca in functie de bugetele locale.

 

"Daca pui o grila mare, cei de la comuna nu o pot sustine. Daca e o grila mica, asta ar insemna ca in municipii salariile sa fie mici", si-a motivat el decizia. Mai exact, salariile functionarilor vor putea fi stabilite oriunde intre salariul minim pe economie si salariul viceprimarului.

 

Cu alte cuvinte, acesti angajati "vor fi la cheremul comunitatii", a mai spus Liviu Dragnea.

 

Marti, inclusiv angajatii din administratia locala s-au aflat in greva, alaturi de cei de la Mediu, Directia pentru protectia copilului sau din Politia locala, grefieri si specialisti IT. Acestia au protestat in toata tara fata de proiectul Legii salarizarii unitare, aflat in dezbaterea Camerei Deputatilor, decizionala.

 

Despre greva de marti, Liviu Dragnea a spus ca nu intelege cum "o lege care mareste toate salariile genereaza miscari de protest".

 

"Din moment ce toata lumea va avea salarii mai mari, iti pui problema de ce atata suparare?", a mai declarat presedintele PSD.

 

Functionarii publici din administratia locala sunt nemultumiti de faptul ca, prin noua lege a salarizarii unitare, veniturile functionarilor publici din primarii si consilii judetene nu vor mai fi stabilite prin lege, ci prin decizie a Consiliului Local.

 

Reprezentantii sindicatelor spun ca, astfel, salariile functionarilor din administratia locala vor depinde de cat de obedienti vor fi fata de primar sau de consilierii locali.

 

Si miercuri vor continua in tara protestele legat de Legea salarizarii, inclusiv profesorii anuntand ca vor iesi in strada. Proteste sunt anuntate si pentru 6 iunie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22