Firea interzice instalarea cortului de la Unirii unde se strâng semnături pentru demiterea ei

Dora Vulcan | 30.05.2017

Primaria Capitalei a dat aviz negativ solicitarii asociatiei „Bucuresti fara ei” de a instala un cort in Piata Unirii pentru strangerea de semnaturi în vederea demiterii primarului general, a primarilor de sector si a consiliilor locale prin referendum.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Pe data de 18.05.2017 am trimis Primariei Capitalei o notificare prin care informam cu privire la instalarea cortului nostru pentru strangerea de semnaturi in vederea organizarii referendumurilor de demitere a primarilor. Baza legala a solicitarii noastre este Legea 215/2001 privind administratia publica locala. Primaria Capitalei ne-a raspuns cu un aviz negativ. E adevarat ca legislatia nu prevede clar o modalitate pentru strangerea de semnaturi in vederea referendumului de demitere, dar asa cum s-a instituit practica strangerii semnaturilor in campanii electorale sau civice, demersul nostru putea fi asimilat cu usurinta unor astfel de actiuni. Am invocat ca baza legala, de asemenea, Constitutia si Legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice", se arata in comunicatul asociatiei.

 

Asociatia considera ca raspunsul municipalitatii este un abuz.

 

"Era de asteptat ca nu ne vor lasa sa actionam liber si democratic si ca se vor prevala de vidul legislativ, dar campania continua si ne vom adresa justitiei pe cale civila si penala. Asteptam alaturi de noi orice avocat care vrea sa sustina campania, fiindca nu vom da inapoi. In Bucuresti se pot desfasura o sumedenie de paranghelii si festivaluri cu iz electoral, dar vointa bucurestenilor nu e libera sa se exprime. Actuala putere uita ca Romania e inca o democratie si nu Turkmenistan, desi se pare ca acolo doreste sa ne duca. Intr-un fel sau altul, vom fi prezenti in Piata Unirii, miercuri 07 iunie, la ora 9 dimineata, in vederea strangerii de semnaturi. Campania va incepe, fie ca vrea sau nu tovarasa Firea", se mai arata in comunicatul asociatiei.

 

Asociatia "Bucuresti fara ei" a depus la Primaria Capitalei notificarea prin care anunta instalarea primului cort pentru strangerea de semnaturi in vederea organizarii referendumurilor de demitere a primarului general al capitalei, Gabriela Firea, a primarilor de sector si a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22