Martin Schulz îl cataloghează pe Donald Trump drept distrugător al valorilor occidentale

E.b. | 31.05.2017

Martin Schulz l-a acuzat marţi după-amiază pe preşedintele american că distruge valorile europene şi subminează cooperarea internaţională prin comentariile sale dure la adresa Uniunii Europene şi Germaniei, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

  

Cineva trebuie să stea în calea unei persoane cu o asemenea ideologie a reînarmării”, a declarat candidatul socialiştilor pentru poziţia de cancelar al Germaniei, conform Reuters, preluată de News.ro.

 

Martin Schulz a precizat că miliardarul republican subminează cooperarea paşnică dintre naţiuni, care se bazează pe respect reciproc şi toleranţă.

 

Anterior, Donald Trump lansase o serie de critici dure la adresa Germaniei, la doar două zile după ce cancelarul Angela Merkel a declarat că europenii trebuie să-şi ia soarta în propriile mâini şi nu se mai pot baza pe parteneri tradiţionali, precum Londra sau Washington.

 

Trumpn nu s-a sfiit să critice în termeni duri excedentul comercial, precum şi cheltuielile militare germane, care nu ating nivelul de 2% din PIB stabilit în urma summitului NATO din Ţara Galilor.

 

Foarte rău pentru Statele Unite. Asta se va schimba”, a avertizat preşedintele republican într-un mesaj postat pe Twitter.

 

Donald Trump s-a plâns că excedentul comercial al Germaniei reprezintă un dezavantaj pentru Statele Unite, în special pentru că germanii nu participă în aceeaşi măsură la bugetul NATO.

 

 

”Se înţelege foarte bine”

 

 

Pe de altă parte, preşedintele Donald Trump consideră Germania un aliat important al Statelor Unite şi se ”înţelege foarte bine” cu Angela Merkel, a declarat Sean Spicer, purtătorului de cuvânt de la Casa Albă, conform  Reuters.

 

Ei se înţeleg foarte bine. El are mult respect pentru ea... .şi el consideră nu doar Germania, dar şi restul Europei, ca fiind un aliat important al Americii”, a precizat Sean Spicer.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22