Raluca Turcan: Nedrept şi greu de înţeles cum a ajuns Nicuşor Dan să demisioneze din USR

E.b. | 01.06.2017

Raluca Turcan, preşedintele PNL, susţine că este greu de înţeles din punct de vedere politic cum de s-a ajuns la demisia lui Nicuşor Dan din USR.

Pe aceeași temă

 

Ea afirmă că referendumul privind familia nu este o temă majoră de preocupare penstru societatea românească.

 

Mi se pare deopotrivă nedrept şi greu de înţeles politic modul în care a ajuns Nicuşor Dan să-şi dea demisia din USR. Nicuşor Dan este un simbol pentru USR care, probabil, nu ar fi existat dacă nu era generată mişcarea din Bucureşti în jurul lui. De asemenea, logica politică spune că un partid nu trebuie să-şi focalizeze energia pe teme care divizează partidul, ci pe teme care unesc”, a declarat Raluca Turcan, conform News.ro.

 

Liderul liberalilor susţine că ar fi fost mai înţelept ca linia de demarcaţie în USR să se facă pe teme care desparte dreapta de stânga, pentru o alternativă mai solidă la PSD. 

 

Referendumul pe familie este important, dar nu este printre principalele trei teme care preocupă societatea românească. Mult mai înţelept ar fi fost ca această linie de demarcaţie a USR să se facă pe teme care separă stânga de dreapta, care consolidează opoziţia şi alternativa la PSD”, a mai spus Turcan.

 

 

*****************

 

 

Nicuşor Dan a declarat, într-o conferinţă de presă, că există trei motive care au stat la baza demisiei sale de la conducerea USR.

 

În primul rând, disputa legată de cine apără tradiţiile şi cine nu riscă să lase în plan secund problema  legată de cine fură şi cine nu fură în România, astfel că există posibilitatea ca peste 20 de ani să se fure din nou în România sub pretextul apărării tradiţiilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22