Tudorel Toader: Un pachetul de legi ale justiţiei într-o săptămână, maxim două

E.b. | 02.06.2017

Ministrul de Justiţie, ministrul de Justiţie, a anunţat, la Antena 3, că pachetul de legi privind justiţia va fi prezentat public peste o săptămână sau două.

Pe aceeași temă

 

 

 După care va fi prezentat setul de măsuri legate de supraaglomerarea din penitenciare.

 

Dacă venim cu pachetul de legi ale justiţiei într-o săptămână, maxim două - eu cred că o săptămână, după o lună venim cu pachetul de legi privind decizia-pilot a CEDO”, a declarat Tudorel Toader.

 

Toader a spus că intenţionează şi o evaluare a Codului Penal, de Procedură Penală, Civil şi de Procedură Civilă. ”Vizăm o evaluare a celor patru Coduri. Tot românul ştie că acele Coduri au fost făcute în grabă, fără dezbatere parlamentară, cu asumarea răspunderii. Vedeţi câte decizii de neconstituţionalitate sunt”, a afirmat Toader, la Antena3, conform News.ro.

 

El a spus că este necesară o coerenţă a codurilor din justiţie care şi-au arătat limitele. ”Este inadmisibil într-un stat de drept să aplici cuiva o lege care ulterior se dovedeşte neconstituţională, de aceea facem evaluarea celor patru Coduri care şi-au arătat limitele. Unele constatate de CCR, altele - sunt convins - care încă nu au fost supuse controlului de constituţionalitate. Noi trebuie să dăm coerenţă celor patru coduri, să le structurăm în raport cu legislaţia infraconstituţională, chiar şi în raport cu legislaţia secundară, să facem un sistem legislativ coerent care, la rândul lui, să fie aplicat şi interpretat unitar

 

Totodată, ministrul Justiţiei susţine că vor fi schimbări majore în ce priveşte răspunderea magistraţilor. ”Vă asigur că modificările referitoare la răspunderea magistraţilor vor fi consistente cu privire la responsabilitatea juridică a magistratului, procuror şi judecător”, a conchis Toader.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22