Magnatul Bloomberg, emisar ONU, are soluţia împotriva părăsirii Acordului de la Paris

Dora Vulcan | 03.06.2017

SUA vor putea îndeplini, prin măsuri ale autorităţilor statale, metropolitane şi prin cele individuale, luate de companii standardele ecologice asumate, în ciuda deciziei lui Trump de retragere din Acordul climatic de la Paris, spune magnatul Michael Bloomberg, emisar special ONU în domeniu.

Pe aceeași temă

 

 

Magnatul, fost primar al oraşului New York şi actual emisar al ONU pentru schimbări climatice, aşadar, un cunoscător al administrării unei metropole şi expert al domeniului, spune că soluţia la decizia lui Trump de retragere a SUA din Acordul de la Paris este responsabilitatea locală - a fiecărui stat, metropolă, oraş şi cea individuală - a fiecărei companii, pentru că şi structurile administrativ'-teritoriale şi cele de afaceri, inevitabil, vor trebui să se supună normelor şi standardelor ecologice asumate pentru funcţionare sau prin mandatul primit de la cetăţeni.

 

 

Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, în prezent emisar special ONU pentru Oraşe şi Schimbări climatice, a dat asigurări că eforturile de reducere a emisiilor poluante vor continua în Statele Unite, în pofida deciziei lui Donald Trump.

 

 

"Statele Unite vor îndeplini cerinţele Acordului Paris; printr-un parteneriat între oraşele americane, state şi companii, vom încerca să rămânem parte a procesului Acordului de la Paris", a declarat Michael Bloomberg, citat de cotidianul britanic The Guardian.

 

 

"Administraţia SUA s-a retras din Acordul climatic, dar poporul american menţine angajamentele asumate prin acest Acord şi vom atinge obiectivele noastre. Americanii nu au nevoie de Washington pentru a îndeplini angajamentele Acordului Paris şi nu avem de gând să lăsăm Washingtonul să stea în calea îndeplinirii angajamentelor. Acesta este mesajul transmis de primarii oraşelor, de guvernatorii statelor şi de şefii companiilor din Statele Unite", a spus  Bloomberg.

 

 

Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, decizie criticată aspru de liderii UE şi ai altor ţări. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22