Candidatura lui Ludovic Orban la șefia PNL, susținută de interimara Raluca Turcan

Dora Vulcan | 05.06.2017

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a anuntat ca susține candidatura lui Ludovic Orban la șefia partidului. Ea spune că Orban este singurul care i-a cerut sprijinul și că este "persoana care poate sa stranga cel mai bine energiile din interiorul PNL", transmit News.ro și Turnul Sfatului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Presedintele interimar al PNL spune că Ludovic Orban a fost cel care i-a solicitat "sprijinul si interventia" în competiția internă din partid și pe motiunea pe care o va propune Congresului, la alegerile din 17 iunie, motiv pentru care a decis să-i și acorde sprijinul, transmite News.ro, preluată de Hotnews.ro.

 

"Cele doua cai pe care le propun si le solicit in echipa care va strange energiile in jurul domnului Ludovic Orban sunt structurarea unei opozitii solide la PSD si parteneriatul cu Klaus Iohannis. Ludovic Orban este singurul candidat la presedintia PNL care mi-a solicitat sprijinul si interventia si completarea pe motiunea pe care domnia sa o va inainta in fata Congresului. In conditiile in care consider ca PNL are nevoie ca de aer de aceasta unitate interna, de autoritate si de experienta a liderului astfel incat baza sa se simta motivata suta la suta pentru a-i servi pe cei care se uita spre PNL, am decis ca astazi sa semnez motiunea domnului Ludovic Orban si sa completez aceasta motiune cu cele doua directii strategice: opozitie ferma la PSD si parteneriat cu presedintele Klaus Iohannis", a anunțat Turcan, citată de News.ro

 

Ea spune despre Orban că este  "persoana care poate sa stranga cel mai bine energiile din interiorul PNL este Ludovic Orban" și că se consideră datoare să-l sprijine pentru ca ”PNL sa nu mai aiba nicio motivatie ulterioara pentru care sa nu se concentreze pe politica de dreapta, ferma, convingatoare pe scena politicii romanesti".

 

Ea a atras atenția că opozitia la PSD "este fundamentala"  în continuare.

 

"Nu poti sa castigi alegerile parlamentare in anul 2020 daca oamenii nu te percep ca alternativa la tot ceea ce inseamna aroganta, superficialitate, incalcarea legii si abuzul la adresa statului pe care PSD l e ofera astaziin Romania", a mai spus liderul interimar al PNL.

 

În opinia liderului PNL, partidul trebuie să fie liderul ferm al dreptei politice.

 

”O opoziție de succes la PSD pregătește o alternativă clară la PSD si perspectiva unei guvernări de succes. Dacă vrem să fim prima opțiune a românilor pentru viitoarea guvernare, trebuie să fim partidul în care își pun nădejdea cei mai mulți dintre nemulțumiții de proasta guvernare a PSD și de acțiunile politice iresponsabile ale majorității actuale. Vom atinge acest deziderat doar dacă face opoziție fermă față de guvernarea Dragnea-Grindeanu și de practicile politice toxice ale majorității PSD- ALDE”, a mai spus Turcan, citată de Turnul Sfatului.

 

Raluca Turcan consideră că și-a îndeplinit misiunea pe care și-a asumat-o, de a ”ține partidul unit până la Congres”.

 

"As dori sa fac un anunt, pentru ca misiunea mea in calitate de presedinte interimar al PNL a fost sa tin partidul unit pana la momentul Congresului, sa tin partidul pe directia care sa atraga cat mai multi oameni care se simt dezamagiti de prestatia PSD in ultima perioada si, de asemenea, Congresul sa fie un moment unificator, in urma caruia PNL sa iasa intarit. Avem o competitie interna si o buna parte din misiunea pe care mi-am asumat-o a fost indeplinita", a spus Turcan.

 

Ludovic Orban și-a prezentat luni, la Sibiu, motiunea cu care va candida la șefia PNL la Congresul din 17 iunie. Contracandidații săi vor fi: Cristian Busoi si Viorel Catarama.

 

(foto Turnul Sfatului)

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22