CCR a respins contestația lui Clotilde Armand privind alegerea primarilor într-un singur tur

Dora Vulcan | 06.06.2017

Curtea Constituțională a respins excepția de neconstituționalitate invocată de Clotilde Armand, care a candidat pentru Primăria Sectorului 1, privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale din CCR.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

 Clotilde Armand a invocat excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor din legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale numărul 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii numărul 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, informează Agerpres.

 

 

Judecătoria Sectorului 1 a dispus, pe 15 iunie anul trecut, trimiterea la CCR a excepției invocată de Clotilde Armand, care a candidat la primăria Sectorului 1 din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul, actualui USR. 

 

 

"Am fost citată, de Judecătoria Sectorului 1, astăzi (14 iunie 2016 — n.r.) la ora 16.00. S-a judecat problema cu excepția de neconstituționalitate invocată de mine în contestația depusă la Biroul Electoral de Sector și sunt foarte fericită să vă anunț că judecătorul a dispus trimiterea către Curtea Constituțională a excepției invocate de noi. Adică, ne vom regăsi în fața CCR pentru a explica faptul că legea, așa cum este, nu permite o reprezentativitate bună în alegeri", explica Armand la vremea respectivă, într-un mesaj postat pe Facebook.

 

Ea atrăgea atenția că este pentru a doua oară când această problemă se găsește în fața CCR. Prima dată, când argumentația a fost susținută de jurnalistul Liviu Avram, cererea a fost respinsă, deoarece el nu avea calitatea de candidat clasat pe locul doi.  

 

 

USB a cerut la acea dată renumărarea buletinelor de vot din 18 secții din sectorul 1, apreciind că în acestea ''s-a înregistrat o corelație negativă puternic semnificativă'' între procentajul voturilor nule și cele pentru candidata USB la Primărie, Clotilde Armand. Cererea a fost respinsă, pe 7 iunie 2016, de Biroul Electoral de Circumscripție, care a motivat că USB i-au fost asigurate toate condițiile legale de reprezentare în cadrul procesului electoral și că, lipsa de diligență a delegaților, USB nu poate fi imputată Biroului Circumscripției Electorale Numărul 1 — Sectorul 1.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22