Bucurestenii, la coada ca sa semneze pentru demiterea primarului Gabriela Firea

E.b. | 08.06.2017

In Piata Unirii din Capitala, in jurul pranzului, mai multi bucuresteni stau la rand pentru a-si trece numele pe listele cu semnaturi pentru declansarea referendumurilor de demitere a primarului general, Gabriela Firea, si a celor sase primari de sector.

Pe aceeași temă

  
 

Langa panoul cu "Semneaza pentru referendumul de demitere", cativa voluntari ai Asociatiei "Bucuresti fara ei", imbracati in tricouri cu sigla asociatiei si cu clipboard-uri in mana, le explica cetatenilor unde trebuie sa semneze, screi ziare.com.

 

"Aici se semneaza pentru demitere?", intreaba cei care se opresc in fata voluntarilor. Tineri sau persoane mai in varsta, ei spun ca sunt nemultumiti de activitatea actualei administratii, unii ironizand mai ales proiectele primarului Capitalei.

 

"N-ai vazut iepurasii aia? Sau oua si flori, ce-or fi fost... Vai de capul nostru. Pai tara arde si baba se piaptana. Avem gropi in sosele si Firea punea floricele pe sarme. Pe urma iese pe la televizor si spune ca tot ce face, face pentru cetateni si pentru bunastarea lor. Nu stiu de altii, dar pe mine nu ma incalzesc iepurasii de pe sarme si zecile de spectacole de prin parcuri", spune o femeie in timp ce semneaza.

 

Un alt bucurestean, locuitor al sectorului 2, spune ca primarul Capitalei ar trebui sa-si dea demisia pentru ca nu a facut nimic pentru Bucuresti de cand este la conducerea primariei.

 

"Am foarte mari nemultumiri, foarte mari.. de primarul asta general. Ce a facut? N-a facut nimic. Sa-si dea demisia! Mizeria, parcarile... Ea face piste de biciclisti, pune pe sus iepurasi... N-a facut parcari, RATB-ul merge cum merge, n-a facut nimic din ce a promis, aer conditionat nu e in toate mijloacele de transport in comun. Toate ma deranjeaza", declara el, gesticuland violent. Spune ca a vazut pe Facebook ca se strang semnaturi cu scopul demiterii primarilor.

 

Altii sunt in trecere, insa se opresc cand vad atatia oameni stransi la un loc si intreaba ce se intampla. Cand aud ca e vorba de demiterea primarilor, cer un pix si un formular.

 

"Umpli zece vagoane de gunoi. Zece, nu unul. Parcurile sunt pline de mizerie, caini, cate si mai cate, dar ce nu gasesti?! Paznici care stau de pomana prin Cismigiu, prin Plumbuita, pe unde vezi, sunt cate doi-trei si nimic nu fac. Eu stau pe langa Plumbuita. Toate bancile sunt distruse. Nu se poate... De la Firea in sus e dezastru. Fereasca Dumnezeu sa mai dam de asa ceva. In veci n-as fi crezut ca vom ajunge asa de rau", spune un batran de 80 de ani, aflat intamplator in zona Unirii, dar care s-a oprit sa semneze dupa ce a vazut afisul asociatiei.

 

Potrivit unui voluntar al Asociatiei "Bucuresti fara ei", pana in prezent au fost stranse cateva mii de semnaturi, inclusiv de la romanii din Diaspora cu buletin de Bucuresti, iar numarul acestora creste. Oamenii pot descarca formularul de pe site-ul asociatiei, il semneaza si il trimit prin posta, mai precizeaza el.

 

"85 la suta din oameni nu au votat cu Firea. Sau nu au votat deloc, mare parte si pentru ca nici nu au avut alternative, inconstienti de faptul ca prin nevotul lor sprijina candidatul cu cele mai multe voturi", a declarat acesta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22