Fost şef al spionajului american: Watergate păleşte în comparaţie cu scandalul Trump-Rusia

Dora Vulcan | 08.06.2017

Dubioasele legaturi existente intre Donald Trump si personaje din sfera puterii de la Kremlin ar putea detona la Washington o bomba politica mai periculoasa decat scandalul Watergate, care a dus la demisia presedintelui Richard Nixon, sustine James Clapper, citat de CNBC.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

James Clapper, fost şef al spionajului american, crede că schimbul de informatii sensibile facut de presedintele merican cu oficiali din delegatia condusa de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, se poate dovedi un adevarat pericol pentru actuala administratie americana.

 

"Am trait perioada Watergate. Eram ofiter in aviatia militara si a fost o perioada infricosatoare. A venit exact dupa perioada Vietnam si, cel putin pentru mine, a amplificat socul acesteia prin criza din sistem dezvaluita de scandalul Watergate", isi aminteste fostul sef al serviciului secret, transmite CNBC.

 

Scandalul care a decapitat administratia Nixon la mijlocul anilor '70 a dezvaluit implicarea puterii intr-o serie de faceri ilegale, inclusiv o spargere la sediul rivalilor din Partidul Democrat.

 

"Daca este sa comparam cele doua cazuri, trebuie sa spun ca Watergate paleste in comparatie cu ce ne confruntam acum", a spus Clapper. Comentariile sale vin pe fondul audieri in Congres a fostului sef al FBI, James Comey, demis de noul presedinte dupa ce a initiat o investigatie privind un eventual sprijin pe care Trump l-a primit din partea Rusiei entru a accede in functia suprema din SUA.

 

Clapper marturisreste ca a fost si el uimit de decizia presedintelui de a-l demite pe Comey. "Caracterizez gestul ca inexplicabil. Nu il pot intelege. Este crucial pentru Statele Unite, pentru lumea intreaga, pentru administratia prezidentiala, pentru republicani si democrati deopotriva, sa lamurim aceasta chestiune", a mai spus Clapper.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22