Congresmen: Romania, intr-o regiune sensibila; SUA conteaza pe aceasta tara si o sustine

E.b. | 09.06.2017

Romania e plasata intr-o zona sensibila a lumii, unde agresiunea Rusiei continua sa fie o problema. SUA se bazeaza pe aliatii nostri din estul Europei, contam pe Romania si vom fi acolo sa va sustinem, a declarat joi Devin Nunes, seful Comisiei pentru Intelligence din Camera Reprezentantilor.

Pe aceeași temă

 

 

"E o mare onoare pe care ne-o faceti, nu se intampla foarte des ca membrii Congresului sa fie recunoscuti de un sef de stat. Faptul ca v-ati facut timp sa veniti aici sa va aratati pretuirea fata de membrii legislativului este de apreciat", a mai spus Nunes, adaugand ca "sunteti reprezentat foarte bine de ambasador si suntem incantati ca ati adus aici si ceilalti membri ai echipei", cu ocazia decorarii de catre presedintele Iohannis.

 

Devin Nunes este unul dintre fidelii lui Donald Trump. Membru al echipei de tranzitie a acestuia, Nunes l-a aparat constant pe Trump in fata acuzatiilor ca membri ai echipei sale ar fi avut legaturi cu Rusia. Mai mult, Nunes a facut publice informatii conform carora comunicatiilor unor membri ai echipei Trump au fost interceptate accidental de serviciile americane de informatii, screi HotNews.

 

 

"Recunoștința pentru dedicația și munca pe care o depuneți"

 

 

"Aceste distincții reprezintă gratitudinea și recunoștința pentru dedicația și munca pe care o depuneți în sprijinul aprofundării Parteneriatului Strategic. (...) Aceste decorații sunt simboluri adevărate de încredere între țările noastre și între națiunile noastre. În același timp, acestea sunt, de asemenea, destinate să onoreze (...) pe oamenii pe care îi reprezentați în statele și districtele dumneavoastră, pentru prietenia lor cu România", a spus Iohannis, la ceremonia care a avut loc la Congresul american, conform Agerpres.

 

 

El a arătat că ceremonia este un moment important pentru a sărbători 20 de ani de Parteneriat strategic româno-american.

 

"Ne reamintește că forța legăturii noastre stă în prietenia noastră neclintită, angajamentul nostru pentru aceleași valori și promisiunea noastră de a ne sprijini întotdeauna. Într-adevăr, România este cel mai bun partener pe care Statele Unite îl pot avea. Este, de asemenea, o încurajare să căutam mereu noi oportunități pentru a spori securitatea și prosperitatea celor două țări și națiuni. Mă bazez pe entuziasmul și hotărârea dumneavoastră de a continua această activitate. Știu că pot conta pe dumneavoastră! Și trebuie să știți că puteți conta pe noi!", le-a transmis Iohannis congresmanilor americani.

 

Președintele Iohannis i-a decorat în cadrul ceremoniei pe Michael Ray Turner, copreședinte al Grupului de prieteni ai României din Congresul Statelor Unite ale Americii, Devin Nunes, președinte al Comitetului pentru informații din Camera Reprezentanților, Mike Rogers, președinte al Subcomitetului pentru forțe strategice din Camera Reprezentanților, Jackie Walorski și Robert Aderholt, membri în Grupul de prietenie pentru România din Camera Reprezentanților.

 

Congresmanii americani i-au mulțumit șefului statului pentru distincțiile acordate.

 

"Apreciem relația bilaterală pe care o avem pe plan economic și militar. Apreciem că sunteți aici și că vă găzduim aici. Apreciem că sunteți un susținător nu numai al democrației în România, ci și al relației puternice dintre România și SUA", a spus Michael Ray Turner.

 

La rândul său, Devin Nunes a afirmat că distincția primită reprezintă o onoare.

 

"Este o onoare. Nu se întâmplă des ca membri ai Congresului să fie recunoscuți de către un șef de stat. (...) Sunteți reprezentați foarte bine aici de ambasadorul dumneavoastră", a afirmat el.

 

Jackie Walorski i-a mulțumit în limba română șefului statului pentru decorație, iar Robert Aderholt și Mike Rogers i-au transmis acestuia că România este o țară importantă și care poate conta pe ei în continuare.

 

Președintele Klaus Iohannis a semnat pe 1 martie decretul de decorare a lui Michael Ray Turner cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Cruce în semn de "înaltă apreciere pentru sprijinul constant și semnificativ pe care l-a acordat țării noastre în demersurile sale de realizare a obiectivelor strategice, precum și în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord".

 

De asemenea, cu prilejul aniversării a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România și Statele Unite ale Americii, în semn de "înaltă apreciere pentru implicarea personală avută în direcția excelentei cooperări bilaterale în plan politic, militar și economic, președintele Iohannis a semnat decretul prin care a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Comandor lui Orrin Hatch, președinte pro-tempore al Senatului, Ben Cardin, ranking member al Comitetului pentru Relații Externe din Senat, Ron Johnson, președinte al Subcomitetului pentru Europa și cooperare în domeniul securității regionale și președinte al Comitetului pentru securitate internă și afaceri guvernamentale din Senat, Marco Rubio, președinte al Subcomitetului pentru emisfera vestica, crime transnaționale, securitate civilă, democrație, drepturile omului și problematică globală a femeilor din Senat, Devin Nunes, președinte al Comitetului pentru informații din Camera Reprezentanților, Mike Rogers, președinte al Subcomitetului pentru forțe strategice din Camera Reprezentanților, Jackie Walorski și Robert Aderholt, membri în Grupul de prietenie pentru România din Camera Reprezentanților

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22