SUA: Ministrul Justiţiei s-a autorecuzat din ancheta privind relaţia Casei Albe cu Rusia

Dora Vulcan | 09.06.2017

Ministrul de Justiţie Jeff Sessions s-a recuzat din ancheta privind presupusa influență rusă în alegerile prezidențiale americane din 2016 doar pentru că el fusese implicat în campania electorală a lui Donald Trump, anunţă un comunicat al ministerului, preluat de France Presse, transmite Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 "Din acest motiv și numai din acest motiv" ministrul justiției a refuzat să participe la 2 martie la ancheta condusă de FBI cu privire la ingerințele ruse, a explicat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ian Prior, într-un comunicat.

 

Textul a fost publicat la câteva ore după mărturia fostului director FBI, James Comey, privind presupusele presiuni exercitate de președintele Donald Trump în ancheta asupra posibilei complicități între membrii echipei sale de campanie și Moscova.

 

Purtătorul de cuvânt nu a menționat contactele lui Sessions cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, pe care el a recunoscut că l-a întâlnit de două ori anul trecut.

 

James Comey, care a fost demis din post la 9 mai de Donald Trump, a declarat într-o audiere în fața unui grup de senatori ai Comisiei pentru serviciile secrete că el crede că Jeff Sessions și-ar fi anunțat mai înainte dorința de a nu participa la anchetă.

 

Întrebat despre "interacțiunile" lui Jeff Sessions cu "Rusia sau comportamentul său față de anchetă", James Comey a declarat că ministrul justiției "era foarte apropiat" de ruși și "inevitabil el avea să refuze să participe din o mulțime de motive". "Noi cunoșteam anumite elemente, pe care nu pot să le dezvălui într-o audiere publică, care făceau problematică participarea sa la anchetă", a spus Comey.

 

Potrivit presei americane, Jeff Sessions și-ar fi prezentat recent demisia președintelui Trump. Casa Albă a refuzat să spună dacă ministrul are în continuare încrederea lui Donald Trump.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22