In plin Bacalaureat, profesorii din Cluj si din sectorul 6 intra in greva generala

E.b. | 11.06.2017

Informatia a fost confirmata si de presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, care a declarat pentru Agerpres ca decizia nu a fost luata la nivelul intregului sindicat, dar ca unele sindicate independente pot lua aceasta decizie singure.

Pe aceeași temă

 

Simion Hancescu a precizat ca luni dimineata sindicatul va anunta decizia finala la nivel de FSLI.

 

"Se pot intampla si astfel de lucruri (greva din sectorul 6 si din Cluj, n.red.), pentru ca unele sindicate sunt independente, au procente mari si pot lua si decizii individuale. Noi nu avem la nivel national, ca sa anunt eu, dar se poate intampla si treaba asta. Sunt in momentul de fata sindicate care au peste 50%, unele chiar peste 80%, deci ele pot lua aceasta decizie, chiar daca la nivel de federatie nu sunt in procent de 50%+1. Vom vedea maine dimineata (luni, n.red.) si o sa comunicam", a explicat presedintele FSLI, conform Agerpres.

 

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a transmis, duminica, ca proba competentelor digitale de la Bacalaureat nu va fi afectata de greva profesorilor din sectorul 6 si ca vor fi inlocuiti cei care erau in comisii. Mai multi parinti din sectorului 6 au transmis ca au primit SMS-uri de la profesori care ii anuntau ca intra in greva generala si ca elevii pot sa mearga la scoala, dar nu se vor tine ore.

 

Deocamdata este sigur si ca 3.000 de profesori din Cluj vor intra in greva luni, dupa cum a anuntat liderul Sindicatului Liber al Invatamantului Preuniversitar din Cluj, Lucia Cojocaru.

 

Este posibil ca si cei din Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" sa intre in greva, dar abia luni se va incheia referendumul realizat la nivel intern pentru a stabili daca vor protesta si sub ce forma, dupa cum a declarat liderul sindical Marius Nistor, conform Ziare.com.

 

Vineri, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi, prof. Laviniu Lacusta, a anuntat ca ministrul Educatiei, Pavel Nastase, l-a contactat telefonic si i-a spus ca va incerca sa se intalneasca cu premierul Sorin Grindeanu pentru a gasi o solutie, conform Buna ziua Iasi. Insa sambata, Lacusta a declarat pentru News.ro ca luni vor decide la nivel de federatie daca cei 5.000 de profesori vor intra sau nu in greva.

 

Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi, care are aproximativ 8.500 de membri, a anuntat, duminica, intr-un comunicat de presa, ca profesorii vor intra marti in greva de avertisment timp de doua ore, anunta News.ro.

 

"Marti, intre orele 11.00 si 13.00, va fi declansata greva de avertisment, prin intreruperea lucrului in toate unitatile afiliate", se arata intr-un comunicat al USLIP Iasi.

 

Nemultumirea profesorilor este legata de Legea salarizarii unitare, care a fost votata, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor si care merge la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

 

Ministerul Educatiei nu a transmis pana acum un punct de vedere oficial cu referire la protestele anuntate de profesori.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22