ICCJ redeschide dosarul Flora. Basescu, acuzat ca a retrocedat ilegal un teren, reactioneaza

E.b. | 13.06.2017

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis redeschiderea dosarului in care fostul presedinte Traian Basescu este acuzat de Catalin Nastase ca ar fi retrocedat ilegal un teren din Bucuresti.

Pe aceeași temă


 

Hotararea este definitiva.

 

Băsescu a reacționat imediat. El a  declarat la Realitatea TV că este subiectul unei „hărţuiri maxime”.

 

S-au mai redeschis alte 8 dosare şi s-au finalizat cu NUP sau clasare, ce mai conteaza încă unul... Hărţuire maximă, după încheierea mandatului. Asta-i viaţa", a spus Traian Băsescu

 

Practic, ICCJ confirma redeschiderea urmaririi penale in dosarul Flora, decisa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in luna martie.

 

In aceasta cauza, Catalin Nastase il acuza pe fostul presedinte ca ar fi retrocedat ilegal, in 2003, pe vremea cand era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri patrati in Damaroaia, in valoare de aproximativ 100 milioane de euro, pe care ulterior Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora, scrie ziare.com.

 

"Este vorba despre terenul din Poligrafiei, complexul Flora astazi, si practic sunt trei sau patru puncte care au ridicat suspiciuni cu privire la inceperea urmaririi penale si anume:

 

1) Terenul a fost revendicat intr-o alta zona, el era in Ilfov si a fost ridicat intr-o alta competenta in Bucuresti, pe amplasamentul fostului hiprodrom.

 

2) Doua hotarari judecatoresti pronuntate de instantele din Romania au constatat ca autorii succesorilor care au revendicat acest teren nu au avut acte de proprietate.

 

3) Acest teren este de utilitate publica, pentru ca Apa Nova are in administrare de la Apele Romane o conducta magistrala care, daca acesta ar fi avariata, ar putea inunda tot Bucurestiul, declara, pe 30 martie, avocatul lui Catalin Nastase, Marian Rupa.

 

Acesta a mentionat ca Apa Nova a solicitat demolarea constructiilor "pentru ca pun in pericol viata cetatenilor din Bucuresti".

 

 

****************

 

 

Potrivit plângerii lui Cătălin Năstase, Traian Băsescu ar fi făcut un abuz în serviciu când a avizat retrocedarea terenului, situat în zona Dămăroaia, din Sectorul 1 al Capitalei, provocând un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro.

 

Reclamantul a contestat durata procesului în care Traian Băsescu este intimat, însă Cătălin Năstase nu a fost prezent la termenul de judecată din 24 mai 2016.

 

Mai am mulţi dintre ăştia care fac plângeri în 2015 din 2003? Mă judec oriunde", a spus Băsescu în sala de judecată., conform News.ro.

 

Fostul preşedinte a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că este vorba de o reclamaţie din 2015 pentru o restituire din 2003.

 

N-am pierdut încă niciun proces pe restituire, aşa că nu o să-l pierd nici pe ăsta. Nu-l cunosc pe Cătălin Năstase, nu l-am văzut, văd că nici nu a venit.  Face reclamaţia şi nu vine la termen”, a mai spus Traian Băsescu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22