Investigaţie Hotnews:Tel Drum a cesionat lui Dragnea-fiul locul de pescuit preferat al tatălui

Dora Vulcan | 13.06.2017

Micul paradis de la Dunare detinut de Tel Drum, locul preferat al pescarului Dragnea, unde s-a pozat cu premierul Grindeanu la prins stiuca, a fost cesionat unei firme controlate de Dragnea-fiul. Tel Drum este firma care a inchiriat de la CJ Teleorman in 2014 lacul Belina si bratul Pavel.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

HotNews.ro a obtinut intre timp documente care probeaza cum micul paradis la Dunare a ajuns de la Teldrum la o firma controlata  astazi de Stefan Valentin Dragnea. In urma cu trei ani, fiul liderului PSD inca nu figura in actionariat. Documentele au fost obţinute în baza Legii accesului la informaţiile publice. La scurt timp, legea e supusă de acoliţii lui Dragnea iniţiativelor de modificare, prin restrangerea accesului la informaţii publice.

 

 

 

Cum au ajuns Insula Belina şi Bratul Pavel pe mâna lui Dragnea

 

  

Guvernul Ponta, cu semnatura lui Dragnea, trece in noiembrie 2013 lacul Belina de la Apele Romane la CJ Teleorman, de aici lacul ajunge in inchiriere la Tel Drum (firma fostilor colegi ai lui Dragnea) iar dupa doar trei luni lacul este concesionat firmei Trident 51 SRL, care la randul ei intra mai tarziu in proprietatea lui Valentin Stefan Dragnea, fiul sefului PSD.

 

 

Ce e cu firma Trident 51 SRL

 

Pe 16 ianuarie 2014, CJ Teleorman semneaza cu Tel Drum contractul de concesionare a domeniului de la Belina. Conincidenta sau nu, o luna mai tarziu, pe 28 ianuarie, apare in Monitorul Oficial hotararea de infiintare a firmei Trident 51 SRL. Co-actionarii de la acel moment sunt Elena Copaceanu (60 de ani) si Daniel Barac. Acesta din urma a cedat actiunile catre Mihai Barac. Aceste nume nu spun mare lucru, par simpli interpusi. Intersant este cui vor ceda toata afacerea.

 

Pe 7 martie 2017, Stefan Valentin Dragnea intra in proprietatea a 50% din actiuni, printr-o  majorare de capital de 200 de lei, iar Mihai Barac ii cedeaza actiunile sale lui Copaceanu.

 

Pe 16 mai, in firma ramane doar fiului lui Dragnea cu 90%. In actionariat apare si Ilie Liviu Dragne (coincidenţă de nume) cu 10%, personaj pe care il gasim si in afacerea cu porci de la Salcia in rol de intermediar intre Tel Drum si fiul lui Dragnea. La numarul de telefon al firmei raspunde o voce care pretinde că “nu este nicio legatura intre firma Trident 51 si Liviu Dragnea” iar după ce i se spune că la Registrul Comertului apare fiul lui Liviu Dragnea ca actionar, persoana are o singură replică: “multe mai stiti dumneavoastra”.

 

Potrivit datelor de la Registrul Comerului, domeniul de activitate al firmei este “Comerţ cu amănuntul al peştelui, crustaceelor şi moluştelor, în magazine specializate”.   

 

Firma a avut o cifră de afaceri între 15.000 și 80.000 de lei în ultimii ani, fiind practic dedicată exclusiv administrării Insulei Belina unde se află domeniul de pescuit preferat al liderului PSD, Liviu Dragnea.

 

 

Tel Drum, pusculita familiei Dragnea?

 

Teodor Nitulescu, fostul baron de Teleorman detronat de Dragnea din pozitia de sef al CJ, a declarat pentru HotNews.ro ca actualul sef al PSD i-a propus sa preia amandoi Tel Drum si sa imparta compania de constructii atunci cand a fost privatizata in 2001.

 

In 2006, la Registrul Comertului figurau ca actionari ai Tel Drum trei  fosti colegi de-ai lui Liviu Dragnea. Rise Project a dezvaluit o serie de conexiuni intre Dragnea si actionarii Tel Drum in Brazilia.

 

Din 2006, actionariatul Tel Drum a devenit ascuns, actiunile companiei fiind la purtator. Altfel spus, cel care se afla in posesia actiunilor este automat proprietarul companiei, fara sa fie nevoie de acte de vanzare – cumparare care sa ateste calitatea de proprietar. Simpla detinere a actiunilor atesta aceasta calitate.

 

Tel Drum este companie controlata de Liviu Dragnea, iar actionarii sunt doar de fatada, interpusi, scrie Hotnews, care a demonstrat cum ferma de porci din Salcia, cu o valoarea de cateva milioane de euro, a trecut de la Petre Pitis, directorul general si presedintele consiliului de administratie al Tel Drum, la fiul lui Dragnea (Razvan Valentin Dragnea), via un intermediar, contra unei sume de doar 450 de lei. Proprietatile din comuna Seaca, judetul Teleorman, sunt cunoscute de localnici ca fiind folosite de Liviu Dragnea, aici este amenajat un domeniu de pescuit privat. Tot aici, liderul PSD s-a pozat inclusiv cu Sorin Grindeanu, premierul Romaniei, la celebra partida de pescuit de stiuca din luna martie. HotNews.ro a dezvaluit inca din luna mai cum domeniul de la Belina, din comuna Seaca, domeniu ce se intinde pe 29 de hectare, este folosit de Liviu Dragnea, desi acesta nu este proprietar in acte.

 

In baza documentelor, compania de constructii Tel Drum detine concesionarea domeniului de la Consiliul Judetean. In realitate, domeniul - care este compus dintr-un mic conac, un lac privat, ferma de animale - este destinat activitatilor de recreere ale sefului PSD. Pe langa cele 29 de hectare ale Insulei Belina, Tel Drum a concesionat de la CJ si cele 39 de hectare ale Bratului Pavel al Dunarii, din aproprierea insulei, insa suprafata nu a fost cesionata catre Trident 51. Micul paradis de pescuit la care are acces Liviu Dragnea a fost concesionat de Tel Drum catre Trident 51 contra unei chirii lunare modice: 3.069 de lei pentru Insula Belina si 4.383 de lei pentru Brațul Pavel. 

 

 

 

Se schimba legea 544 pentru Dragnea?

 

Informatia ca Tel Drum a cesionat domeniul de pescuit catre o firma detinuta acum de fiul sefului PSD a fost obtinuta de Hotnews de la CJ Teleorman in urma unei adrese pe Legea 544/2001 a fost nevoita sa ne ofere documentele publice. În ultima saptamana cand institutia trebuia sa puna la dispozitie datele care faceau legatura intre un domeniu de pescuit la care are acces Liviu Dragnea si firma fiului sau, tabara PSD a propus restrangerea prevederilor Legii 544/2001.

 

 

 Ministrul Consultarii Publice, Gabriel Petrea (care este si liderul Tineretului PSD), a propus tocmai limitarea dreptului de a solicita informatii de la institutiile locale, asa cum este si CJ Teleorman.

 

Datele fac din nou legatura intre Tel Drum si familia presedintelui PSD, dar si intre fiul lui Liviu Dragnea si Ilie Liviu Dragne cel care i-a cedat baiatului sefului PSD ferma de porci din Salcia contra unei investitii la vedere de doar 500 de lei, asa cum a demonstrat in urma unei investigatii tot HotNews.ro.

 

Investigaţia integrală a Hotnews, AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22