Predoiu: PSD-iștii spun pe holuri că Dragnea vrea remanierea din cauza abuzului în serviciu

Ramona Ursu | 13.06.2017

Prim-vicepreședintele liberal Cătălin Predoiu a comentat, pentru Revista 22, informațiile privind remanierea Guvernului, subliniind că acest lucru ar avea la bază dorința lui Liviu Dragnea de a impune un prag la abuzul în serviciu, lucru nesusținut de premierul Grindeanu și de ministrul Tudorel Toader: „Asta este ceea ce discută destul de deschis și PSD-iștii pe holurile Parlamentului”.

Pe aceeași temă

 

„În opinia mea, problema este pragul la abuzul în serviciu. Grindeanu și ministrul Justiției, Tudorel Toader, refuză, probabil, să emită o ordonanță de urgență pentru a introduce acest prag. La nivel de lege, această schimbare în Parlament ar lua timp, iar domnul Dragnea nu mai are timp. Atunci, se încearcă schimbarea Guvernului. Observ că avem de-a face cu un fel de privatizare a actului de guvernare, care este de interes public, oricine l-ar exercita. Ceea ce încearcă acum liderul PSD, Liviu Dragnea, și echipa sa este să subordoneze Guvernul unor interese imediate, private, pentru o motivație pe care domnul Dragnea o are. Mă refer la faptul că acest prag l-ar scuti de emoția unor procese care sunt în derulare. Asta este ceea ce discută destul de deschis și PSD-iștii pe holurile Parlamentului”, a subliniat deputatul liberal.

 

Cătălin Predoiu a mai precizat că, pentru a masca interesul direct pe care îl are privind stabilirea unui prag valoric la infracțiunea de abuz în serviciu, Dragnea preferă chiar schimbarea aproape în întregime a Guvernului pe care tot el l-a ales și garantat: „Ca să nu se observe această manevră, este împachetată într-o schimbare de guvern motivată de neîndeplinirea programului de guvernare. Dar dacă este vorba despre neîndeplinirea programului de guvernare, atunci ar trebui să își dea demisia și domnul Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Ce vrea să facă acum este ca și cum dumnealui vrea să scape de doi biscuiți – biscuitul Sorin Grindeanu și biscuitul Tudorel Toader. Atunci, schimbă tot pachetul. Și PSD spune: „Biscuim, Măria Ta!”

 

Liberalul mai atrage atenția că, în acest moment, o schimbare a Guvernului poate avea efecte negative mari asupra întregii țări: „Această criză din PSD riscă să oprească succesul diplomatic notabil, pozitiv obținut de președintele Iohannis la Washington și credibilitatea câștigată de România acolo”.

 

Duminică, la România TV, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că a finalizat evaluarea Guvernului și că „a fost o analiză grea, pentru că a trebuit să scanăm toate măsurile din programul de guvernare și stadiul lor (…) În noaptea asta și mâine (luni), punem pe de o parte fotografia, cauzele și propunerile.”

 

Pe de altă partre, conform unor informații oferite pe surse de HotNews, singurii trei miniștri care au trecut de evaluarea lui Dragnea sunt Petre Daea (Agricultură), Carmen Dan (Interne) și Lia Olguța Vasilescu (Ministerul Muncii), restul miniștrilor urmând a fi schimbați. Relațiile dintre Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu au fost tensionate în ultima perioadă, HotNews arătând că liderul PSD i-ar fi cerut de trei ori, fără succes, în ultimele zile, demisia șefului Executivului. Oficial, nici Dragnea, nici Grindeanu nu au confirmat aceste discuții. Pe de altă parte, mai mulți lideri ai PSD cunoscuți ca fiind din tabăra susținătorilor lui Liviu Dragnea, printre care Gabriela Firea sau Nicolae Bădălău, au criticat dur, în ultima perioadă, Guvernul Grindeanu.  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22