Infringement împotriva Cehiei, Poloniei şi Ungariei pentru respingerea cotelor de refugiaţi

Dora Vulcan | 13.06.2017

Comisia Europeană a anunțat marți declanșarea procedurii de infringement (încălcarea prevederilor tratatelor Uniunii Europene) împotriva Cehiei, Polonia şi Ungaria - pentru încălcarea deciziilor UE privind redistribuirea solicitanților de azil între țările membre, transmit Reuters și AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 ''În ultimele luni, Comisia a lansat apeluri repetate către acele state membre care nu au relocat deocamdată nicio singură persoană sau care nu se angajează să relocheze, să facă acest lucru. În mod regretabil, în pofida acestor apeluri, Cehia, Ungaria și Polonia, încălcându-și obligațiile legale reieșite din Deciziile Consiliului și din angajamentele lor față de Grecia, Italia și alte state membre, nu au întreprins până acum măsurile necesare'', precizează comunicatul executivului comunitar, transmite Agerpres care citează France Presse şi Reuters.

 

''În aceste condiții (...) Comisia a decis să declanșeze procedura de infringement împotriva acestor state membre'', menționează comunicatul.

 

Executivul comunitar urmează să trimită scrisori de notificare oficială autorităților de la Praga, Varșovia și Budapesta. Aceste scrisori marchează primul pas al procedurii de infringement pe care Comisia Europeană o poate lansa în cazul în care un stat membru nu respectă obligațiile ce-i revin în conformitate cu tratatele și deciziile UE.

 

Planul de relocare a 160.000 de refugiați a fost adoptat în septembrie 2015 în pofida faptului că Ungaria, Cehia, Slovacia și România au votat împotriva sa. Polonia a votat atunci în favoarea acestor cote obligatorii, dar ulterior noul guvern de la Varșovia a decis să nu le accepte. Statele membre ale UE s-au angajat ulterior să preia alți 22.000 de refugiați din state vecine Siriei, respectiv Turcia, Iordania și Liban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22