Turcan, Cataramă, Robu, Bolojan, Hava - candidaţi la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL

Dora Vulcan | 13.06.2017

Ilie Bolojan, Viorel Cataramă, Raluca Turcan, Alin Tișe, Iulian Dumitrescu, Nicolae Robu, Mircea Hava și Mugur Cozmanciuc și-au depus candidaturile pentru funcțiile de prim-vicepreședinți ai PNL, potrivit unei centralizări obținute de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Ilie Bolojan și Viorel Cataramă și-au depus candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte pe strategii politice, Raluca Turcan și Alin Tișe pentru funcția de prim-vicepreședinte pe comunicare, Iulian Dumitrescu și Nicolae Robu — pentru prim-vicepreședinte pe mediul de afaceri și societate civilă iar Mircea Hava și Mugur Cozmanciuc pentru funcția de prim-vicepreședinte pe relații internaționale. Alți 31 de liberali și-au depus candidatura pentru funcțiile de vicepreședinți pe diferite domenii, transmite Agerpres.

 

Astfel, Popescu Ligia, Vlad Nistor, Radu Surugiu, Ionuț Stroe, Radu Carp, Aleodor Frâncu candidează pentru funcția de vicepreședinți pe politică externă, apărare și siguranță națională; Ionela Balaș, Dan Leoreanu, Lucia Varga, Marcel Vela, Petru Luhan — pentru vicepreședinte pe administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regională; Vasile Varga și Ben-Oni Ardelean — pentru vicepreședinte pe justiție și drepturi cetățenești; Viorel Cataramă, Florin Cîțu și Vintilă Ștefan — pentru vicepreședinte pe buget, politici fiscale, familie și protecție socială.

 

Sulfina Barbu candidează pentru un post de vicepreședinte pe sănătate, muncă, familie și protecție socială; Nadia Rață, Alexandru Radu, Gabriel Pintea, Dan Motreanu — pentru vicepreședinte pe educație, cercetare, tineret, sport, cultură, culte și minorități; Gheorghe Ștefan, Vasile Iliuță, Adrian Oroș, Liviu Bulgaru — pentru vicepreședinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură; Michael Heiman, Aleodor Frâncu, Mircea Toader, Adrian Iurașcu, Virgil Guran și Ion Popa — pentru vicepreședinte pe infrastructură de transport, comunicații și societate informațională.

 

Pentru cele opt regiuni de dezvoltare, pentru funcțiile de vicepreședinți ai PNL și-au depus candidatura 20 de liberali.

 

Pentru regiunea Nord-Est candidează Ioan Bălan și Marius Bodea, pentru Sud-Est — Victor Paul Dobre și Gheorghe Mushcina, pentru Sud Muntenia — George Ionescu, Răducu Filipescu și Vasile Câmpulungeanu, pentru Sud-Vest Oltenia — Gigel Știrbu, Marian Marinescu, Marius Bălu, George Stănculescu, pentru Vest — Alin Popovici, Gheorghe Falcă, Marcel Vela, pentru Nord-Vest — Lucian Bode, Lucia Varga și Alin Tișe, pentru Centru — Florin Roman și Ovidiu Moldovan, iar pentru București-Ilfov — Marian Petrache.

 

Conform centralizării, pentru funcția de membru în conducerea PNL și-au depus candidatura 41 de liberali, iar pentru cea de trezorier — Antonel Tănase. Printre cei care candidează pentru funcția de membru al Biroului Excutiv se numără Mircea Toader, Costel Șoptică, Cristian Buican, Florin Alexe, Ionel Palăr, Nelu Tătaru, Robert Sighiartău, Iulian Huțucă, Costel Alexe, Gheorghe Tinel, Viorel Badea, Dumitru Oprea, Marcel Vela, Radu Carp, Nicolae Robu, Mihai Tararache, Alin Tișe, Mugur Cozmanciuc.

 

De asemenea, au fost depuse, până la ora 11,00, candidaturi pentru Comisia Națională de Revizie și Cenzori (CNRC) și Curtea de Arbitraj (CA) ale PNL și pentru poziția de președinți ai acestor organisme.

 

Pentru funcția de președinte al CA candidează Ioan Cupșa, Paul Cotta, Daniel Buda și Andreea Rabotka, iar pentru cea de președinte al CNRC — Mihai Barbu și Gabriela Horga.

 

Consiliul Național de Coordonare (CNC) al PNL se va reuni duminică pentru alegerea funcțiilor în conducerea liberalilor.

 

CNC al PNL va alege patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate, și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC. Secretarul general al PNL este propus de președintele PNL.

 

Sâmbătă, 17 iunie, are loc congresul PNL, în urma căruia va fi ales președintele partidului. Pentru șefia PNL candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi.

 

În cadrul Congresului PNL, cu participarea a 5.000 de delegați, vor fi organizate alegeri pentru președinția PNL, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții CA și și CNRC.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22