Virgil Nițulescu, fostul director al MȚR, in conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul

E.b. | 14.06.2017

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sector 1 în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre NIȚULESCU VIRGIL ȘTEFAN a infracțiunii de conflict de interese.

Pe aceeași temă

 

COMUNICAT ANI

 

Conflict de interese penal - NIȚULESCU VIRGIL ȘTEFAN, fost manager al Muzeului Național al Țãranului Român din București 

 

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila încãlcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penalã de cãtre NIȚULESCU VIRGIL ȘTEFAN, fost manager al Muzeului Național al Țãranului Român din București. 

 

În calitate de manager al instituției culturale a încheiat, în numele muzeului, un numãr de cinci contracte de prestãri servicii cu soția sa, în baza cãrora aceasta a obținut venituri de naturã salarialã în cuantum de 29.132 Lei. 

 

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sector 1 în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre NIȚULESCU VIRGIL ȘTEFAN a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit cãruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã”. 

 

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare. 

 

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare.

 

AGENȚIA NAȚIONALÃ DE INTEGRITATE

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22