Marius Andruh a demisionat de la conducerea CNATDCU. Președintele Academiei, în locul lui

Dora Vulcan | 14.06.2017

Preşedintele CNATDCU a demisionat de la conducerea Consiliuli Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Andruh este nemulţumit de schimbarea componenţei Consiliului de actualul ministru al Educaţiei. CNATDCU a fost vârful de lance al devoalării imposturii doctorale.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: In locul lui Andruh, a fost pus in functie presedintele Academiei Romane, Valentin Vlad. Totodata, organizatia lui Ciolos solicita abrogarea ordinului de ministru si cooptarea unor membri care se bucura de recunoastere academica, transmite Hotnews.ro.

 

UPDATE - România liberă scrie că ministrul Năstase i-ar fi schimbat deja din funcţie pe toţi cei trei vicepreşedinţi ai Consiliului.

 

CNATDCU a dat verdicte definitive de plagiat și a retras titlul de doctor pentru Victor Ponta, Petre Tobă, Robert Negoiță, Florentin Pandele.

 

 

Marius Andruh a preluat postul de preşedinte în luna ianuarie a acestui an după ce academicianul Viorel Barbu şi-a dat demisia de la conducerea Consiliului în octombrie trecut. Andruh era vicepreşedinte la acea vreme. 

 

 

Profesorul Andruh este membru titular al Academiei Române, membru al Academia Europa (Londra), membru corespondent al Academiei Europene de Știinte, Arte și Litere (Paris). Este conducător de doctorat din 1997.  

 

 

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a modificat din temelii componența Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare dar și structurile de analiză a plagiatelor. Pentru a dilua consistenţa valorică a Consiliului, ministrul Pavel Năstase - poreclit "Complectează"  nu pentru abilitatea sa de a completa ci pentru agramatismul care l-a făcut celebru - a completat componenţa Consiliului cu 140 de membri.  

 

 

(foto Andreea Alexandru, Mediafax)

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22