Ministrul Comunicaţiilor: demisionez dacă mi-o cere premierul. Dragnea are etică îndoielnică

Dora Vulcan | 15.06.2017

Ministrul Comunicaţiilor Augustin Jianu anunţă că demisionează din funcţie dacă premierul Sorin Grindeanu îi va cere acest lucru. Jianu atenţionează asupra minciunilor spuse în acest timp de Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

”În ziua când mi s-a propus să accept funcţia de ministru, domnul Dragnea m-a întrebat dacă am spirit de echipă. Am răspuns afirmativ şi am fost convins că lucrăm în "echipă" şi "pentru România". Pentru mine echipa înseamnă comunicare, transparenţă şi solidaritate, nu subordonare oarbă în faţa unui singur individ. Domnul Dragnea s-a răzgândit. Eu îmi păstrez convingerea”, scrie Augustin Jianu pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

El spune că în ultimele zile a primit numeroase mesaje ”prin voci şi mesaje nervoase, din partea domnului Dragnea”, să îşi dea demisia. ”Mai puţin domnul Dragnea, care, între timp, declara în faţa unei naţiuni că avea deja demisia mea”, adaugă Jianu.

 

El spune că, dacă vrei să schimbi ceva în bine, nu sprijini minciuna.

 

”Când mi s-a spus întâia oară că domnul Dragnea îmi doreşte demisia, am răspuns «desigur, la solicitarea şi cu confirmarea prim-ministrului din echipa căruia fac parte». Mi-a părut normal, natural şi mai ales de bun-simţ. Sorin era cel care mă învestise cu încredere şi alături de care lucram la atingerea obiectivelor asumate; domnul Dragnea vorbea doar despre actul guvernării, de la distanţa sigură a uşilor încuiate. Sigur, ar fi fost mai simplu să cedez, însă dacă vrei să schimbi ceva în România, trebuie să ţii minte că vechiul sistem va opune mereu rezistenţă - tu trebuie să perseverezi, scrie Jianu. 

 

 

Ministrul pune sub semnul întrebării etica îndoielnică a lui Dragnea care vrea să-i schimbe din funcţie pe cei care-şi fac datoria dar îi menţine pe cei care fac trafic de influenţă:

 

 ”Când un om face eforturi pentru a demonstra cetăţenilor români că se poate mai mult şi în România, dânsul îi cere demisia. Însă atunci când eu însumi i-am reclamat că un membru important al partidului mi-a cerut favoruri ilegitime, domnul Dragnea l-a lăsat în funcţie. Ce fel de oameni suntem?”.

 

”Vă asigur de pe acum că nu am nicio adeziune pentru funcţia pe care o deţin în prezent. Este suficientă solicitarea domnului Sorin Grindeanu iar demisia mea va fi prezentată în cel mai scurt timp. Însă vorbind din perspectiva unui minister care a schimbat, în ultimii 2 ani, nu mai puţin de şase miniştri, cred că trebuie să gândim constructiv şi - mai ales - în favoarea cetăţenilor români. Cu alte cuvinte, trebuie să căutăm performanţă şi schimbare în bine, nu doar schimbare de dragul puterii şi a discursului politic. Când vrei să schimbi ceva în bine, trebuie să ştii că te vei lovi mereu de absurd şi nedreptate. Tu trebuie să rezişti, în speranţa că vor veni zile mai bune”, scrie ministrul.

 

El menţionează că în timp ce scrie aceste lucruri se grăbeşte să plece din Londra, unde a fost la conferinţa BERD & Emerging Europe - Outlook on Romania, încercând să promoveze România şi să evidenţieze investitorilor oportunităţile pe care ţara noastră le prezintă, în special în sectorul TIC.

 

”În timp ce mă urc în avion mă gândesc cât de ciudat este să vii la un eveniment cu entuziasmul de a avea oportunitatea să contribui la dezvoltarea ţării tale, să primeşti reacţii pozitive şi să afli că eşti «mustrat» pentru că nu eşti în ţară pentru a-ţi prezenta demisia, după o decizie ad-hoc. În câteva ore voi ajunge în România şi vom vedea ce putem construi de aici încolo. E ironic cum unii insistă să-şi vadă de treabă în timp ce alţii au cu totul alte priorităţi.

 

Ministrul îi transmite un mesaj liderului PSD:

 

”Domnule Dragnea: probabil că parte din comportamentul meu este dificil de înţeles pentru unii oameni care au petrecut zeci de ani în speranţa că vor obţine puterea, sub orice formă. Însă cred că există un viitor mai luminos pentru PSD, decât ordine transmise «de sus» prin SMS. Tocmai de aceea simt nevoia să adaug un scurt principiu, pe care îl urmez şi pe care îl recomand tuturor celor care au fost, dar şi celor care vor veni: Atunci când ai 31 de ani şi vrei să schimbi ceva în bine, începi prin a şti că fiecare decizie pe care o vei lua te va urma pentru restul vieţii, aşa că ar fi bine să ai conştiinţa împăcată. Tocmai de aceea, din respect şi responsabilitate pentru poporul român şi pentru echipa din care fac parte, voi urma drumul pe care îl consider vertical: voi prezenta demisia exclusiv la solicitarea celor îndreptăţiţi să o ceară”.

 

”Când vrei într-adevăr să schimbi ceva, trebuie să rezişti”, încheie Augustin Jianu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22