Predoiu: Există membri ai PNL care au îmbrăţişat tezele PSD privind Justiţia, atacând-o

E.b. | 17.06.2017

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL, afirmă, într-un interviu acordat News.ro întaintea Congresului partidului, că principiul parităţii, decis la fuziunea PDL-PNL, a fost treptat "înfrânt" în ultimii 2 ani.

Pe aceeași temă

 

 

El spune că mulţi foşti membri PDL au ales să îl susţin pe Ludovic Orban la alegerile de sâmbătă. Predoiu mai afirmă că există membri PNL care au "îmbrăţişat tezele" PSD privind atacurile la Justiţie.

 

Cătălin Predoiu vorbeşte despre poziţionarea taberelor din PNL înaintea Congresului de sâmbătă. El spune că principiul "parităţii" în partid nu a mai fost respectat, iar foşti lideri PDL au ales să îl susţină pe Ludovic Orban.

 

Dar despre modul în care ar trebui să se poziţioneze PNL faţă de criza din PSD şi faţă de restul partidelor de opoziţie.

 

El acuză şi faptul că există membri ai PNL care au "îmbrăţişat" tezele PSD privind Justiţia, atacând-o.

 

 

Fragmente din interviul acordat de Cătălin Predoiu agenţiei de presă News.ro

 

 

(...)Reporter: V-aţi decis pe care dintre cei doi candidaţi îi veţi susţine? Cum vedeţi ofertele lui Orban şi Buşoi pentru PNL?

 

Cătălin Predoiu: Am comentat pe pagina mea personală de Facebook cele trei moţiuni, Buşoi, Orban, Cataramă. Buşoi plusează pe zona de modernizare, de liberalism civic şi reprezentare internaţională, Orban pe zona de primari, Cataramă pe măsuri economice de dreaptă radicală.

 

 

Reporter: Aţi scris pe Facebook că PNL ar trebui să ia aminte de la o "pildă", respectiv încercările de dinamitare a justiţiei. Au existat astfel de atitudini în PNL?

 

Cătălin Predoiu: Există cel puţin un deputat PNL care în mod deschis îmbrăţişează tezele PSD cu privire la Justiţie. Eu cred că disoluţia importanţei politice a PSD îşi are originea în poziţia sa faţă de Justiţie. Cândva, Bill Clinton a pronunţat o frază devenită celebră: ”It's the economy, stupid!”. Făcea referire, într-o dezbatere prezidenţială, la importanţa esenţială a economiei. Parafrazând, aş spune şi eu: It's about Justice, don t be stupid! Până când MCV nu se îndeplineşte şi România nu intră în Schengen, în România totul se va învârti în jurul Justiţiei.

 

Reporter: Cum ar trebui să se poziţioneze PNL faţă de moţiunea de cenzură pe care o va depune PSD împotriva propriului Guvern?

 

Cătălin Predoiu: Criza din aceste zile nu priveşte doar două găşti mafiote din PSD care se lupta intre ele pentru putere, ci îi priveşte pe toţi românii. Lipsa guvernului din umbră al PNL, care să monitorizeze şi să sancţioneze greşelile şi minciunile populiste ale acestui guvern Dragnea- Grindeanu şi să le aducă în faţa românilor, a permis ca rolul opoziţiei să fie confiscat de una din găştile PSD - iste. Eu am propria mea viziune despre ce se întâmplă şi ce-ar fi trebui să facă PNL în aceste zile, dar ar fi neelegant să pretind o conduită partidului în preziua unui Congres la care nu candidez şi în care se va alege noua conducere. Dacă voi fi întrebat de noua conducere, voi spune ce cred că trebuie făcut. Decizia îi va aparţine, desigur!

 

CITESTE TOT INTERVIUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22