Ludovic Orban, noul preşedinte al PNL: Ma voi bate sa obtinem un nou mandat pentru Ioahnnis

E.b. | 17.06.2017

Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL, el câştigând alegerile din partid în faţa lui Cristian Buşoi. Rezultatul votului a fost primit cu aplauze şi urale de către delegaţii prezenţi la congres.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE "Ma voi bate cu toata forta mea, cu toata energia mea, pentru a reusi in 2019 sa castigam alegerile prezidentiale, sa obtinem un nou mandat pentru presedintele Iohannis, apoi alegerile locale si parlamentare. Sa avem o guvernare liberala care sa arate cu adevarat ce trebuie sa faca liberalii pentru aceasta tara!", a mai promis Ludovic Orban in aplauzele delegatilor la congres.
 

UPDATE: Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL, conform rezultatelor oficiale. El a fost ales în cadrul congresului partidului desfăşurat la Romexpo. Potrivit anunţului oficial, Ludovic Orban a obţinut 3.518 voturi, în vreme ce contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit abia 952 de voturi. 34 de voturi au fost declarate nule. Rezultatul votului, primit cu aplauze şi urale de delegaţii PNL prezenţi la congres.

 

Pentru moţiunea PNL, partidul viitorului a domnului Cristian Buşoi au fost 952 de voturi. Pentru moţiunea Forţa dreptei, a domnului Orban Ludovic” s-au înregistrat 3.518 voturi”, a declarat preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader.

 

UPDATELudovic Orban este noul preşedinte al PNL. Votul a avut loc în cadrul primului congres al formaţiunii după fuziunea cu PDL şi după trei ani în care liberalii nu au mai avut o astfel de reuniune, deşi în acest timp au schimbat nu mai puţin de trei preşedinţi. Şefia PNL a fost disputată de doi membri ai vechiului PNL: Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

 

UPDATE: Congresul PNL în care va fi ales noul președinte al liberalilor, funcție pentru care candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi, a început sâmbătă, la Romexpo, în prezența a 3.110 de delegați. În cadrul Congresului PNL sunt organizate alegeri pentru președinția liberalilor, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA). 

 

În cadrul Congresului PNL, la care se preconiza participarea unui număr de aproximativ 5.000 de delegați, vor fi organizate alegeri pentru președinția partidului, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA), transmite Agerpres.

 

 

La eveniment sunt invitați să susțină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Attila Korodi. De asemenea, vor susține discursuri președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, și președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.


Ludovic Orban a fost primul care și-a depus candidatura la funcția de președinte al PNL, însă, potrivit tragerii la sorți, el își va susține moțiunea "PNL — Forța Dreptei" — după Cristian Bușoi, care candidează cu moțiunea "PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică".

 

Într-un interviu acordat Agerpres, Ludovic Orban spunea că este sprijinit de 40 de filiale liberale pentru șefia PNL și că a discutat cu președintele Klaus Iohannis cu privire la candidatura sa. Liberalul mai spunea că îi susține pentru echipa sa de prim-vicepreședinți pe Ilie Bolojan, Mircea Hava, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu.

 

Orban susținea că "aroganța, tupeul, nesinceritatea și lipsa de onestitate trebuie să dispară din comportamentul liberalilor", subliniind că obiectivul său este ca PNL să devină principala forță politică din România.

 

De asemenea, arăta el, PNL trebuie să aibă un Guvern alternativă și pleda pentru o altă majoritate parlamentară. Totodată, Ludovic Orban a sublinia că PNL trebuie să facă opoziție PSD.

 

La rândul său, Cristian Bușoi susținea că are șanse foarte bune să câștige șefia partidului, deoarece are o viziune și o echipă mai bune ca Ludovic Orban, despre care a afirmat că, în acest moment, nu este un bun lider pentru partid.

 

El a arătat că îi susține în echipa sa pentru funcțiile de prim-vicepreședinți pe Nicolae Robu, Alin Tișe, Mugur Cozmanciuc, dar și pe Viorel Cataramă, iar pentru cea de secretar general al PNL pe Dan Motreanu.

 

Ca și contracandidatul său, Bușoi susținea necesitatea unei opoziții ferme și un guvern alternativă.

 

Pentru funcția de președinte al CA candidează Ioan Cupșa, Paul Cotta, Daniel Buda și Andreea Rabotka, iar pentru cea de președinte al CNRC — Mihai Barbu și Gabriela Horga

 

Duminică, liberalii se reunesc în Consiliul Național de Coordonare unde vor fi aleși patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de președintele PNL.

 

Majoritatea organizațiilor județene ale PNL și-au declarat susținerea pentru Ludovic Orban la șefia partidului.

 

 

Pentru funcția de președinte al PNL și-a depus candidatura și Viorel Cataramă, dar moțiunea sa, intitulată "Politica națională — Calea liberală", nu a întrunit condițiile statutare pentru a fi spusă dezbaterii și votului în cadrul Congresului PNL, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Județene din cel puțin 10 filiale ale partidului. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22