Trump anulează acordul cu Havana, denunțând caracterul brutal al regimului Castro

E.b. | 17.06.2017

Donald Trump, președintele Statelor Unite, a anunțat anularea cu efect imediat a acordului încheiat între Washington și Havana la sfârșitul lui 2014. "Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro", a spus Trump.

Pe aceeași temă


 

De la Miami, Trump a denunţat caracterul "brutal" al regimul castrist, relatează AFP, preluată de Agerpres.

 

Donald Trump a denunțat în discursul său acordul încheiat de predecesorul său Barack Obama care "nu îi ajută pe cubanezi și îmbogățește regimul".

 

"Cu efect imediat, anulez acordul complet inechitabil semnat cu Cuba de ultima administrație", a declarat el, promițând un "acord mai bun" pentru cubanezi și Statele Unite.

 

"Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro", a mai spus el, deplângând suferințele cubanezilor "timp de aproape șase decenii".

 

"Știm ce se întâmplă și ne amintim ce s-a întâmplat", a adăugat el.

 

Liderul de la Casa Albă a cerut eliberarea tuturor deținuților politici din insula comunistă. "Nu vom ridica sancțiunile impuse regimului cubanez înainte ca toți deținuții politici să fie puși în libertate", a adăugat președintele Statelor Unite. 


La rîndul său, Guvernul de la Havana a "denunțat" noile restricții în schimburile dintre Cuba și SUA anunțate vineri de Donald Trump, "reiterând" dispoziția sa de a continua "dialogul" angajat cu Washingtonul de la restabilirea relațiilor dintre cele două țări, transmite AFP.

 

Într-un comunicat difuzat la postul național de televiziune, Havana a "denunțat noile măsuri de înăsprire a embargoului" impus insulei din 1962, reiterând în același timp "dorința sa de a continua dialogul respectuos și cooperarea" angajate din 2015 cu Statele Unite. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22