Daniel Constantin: „Dacă moţiunea nu trece, se poate discuta schimbarea preşedinţilor Camerelor”

I.g. | 18.06.2017

Fostul copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat duminică, într-o emisiune la Digi 24, că, dacă moţiunea de cenzură nu trece de votul Parlamentului, se poate discuta inclusiv schimbarea preşedinţilor Camerelor, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Pe aceeași temă

 

„Dacă miercuri se va întâmpla ceea ce cred că se va întâmpla şi moţiunea nu trece, în aceste condiţii toate opţiunile sunt deschise, inclusiv schimbarea preşedinţilor celor două Camere. Eu cred că va fi un act firesc şi eu mă aştept la o asumare personală”, a afirmat Daniel Constantin, la Digi 24. Despre posibilitatea ca el să se regăseasă pe un fotoliu în viitorul Guvern, Constantin, care s-a întâlnit, duminică, cu premierul Sorin Grindeanu, a răspuns: ”Nu ţin la funcţii, cred că sunt foarte util şi acolo unde sunt, în Parlament. Voi susţine Guvernul”.

 

Constantin şi-a exprimat convingerea că moţiunea de cenzură iniţiată de PSD-ALDE nu va trece: „Pe oră ce trece, singuri parlamentarii se conving că ceea cce îi pun cei de la partid să facă nu este în regulă. Nu am stat pe telefoane, cel puţin eu personal, să conving pe unul şi pe altul, am primit în schimb foarte multe telefoane de la oameni care nu mai vor să facă o astfel de politică, să se uite în orb la ce spune liderul de partid”, a susţinut Constantin.

 

Întrebat câţi parlamentari PSD-ALDE nu vor vota moţiunea, Daniel Constantin nu a dat un număr exact: „Dacă oamenii vor înţelege momentul cheie pe care îl traversează România, pot să vă spun că am certitudinea că nu va trece această moţiune de cenzură. În momentul de faţă sunt mult mai mulţi decât cei 13 sau 14 de care este necesar care nu votează moţiunea. Nu ştiu care va fi atitudinea, dar ştiu că dezavuează acest mod de a face politică pe care îl propagă domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu”, a declarat Daniel Constantin.

 

În același interviu oferit pentru Digi 24, fostul copreședinte al ALDE a declarat că, după venirea lui Sorin Grindeanu în fruntea Guvernului, Liviu Dragnea l-a recomandat pe prim-ministru ca fiind „un tânăr de perspectivă al partidului social democrat, în care are încredere și a fost unanimitate la alegerea lui”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22