Ponta compară PSD cu PCR și spune că moțiunea seamănă cu „un document al Partidului Comunist”

I.g. | 18.06.2017

Deputatul Victor Ponta, noul secretar general al Guvernului, a declarat duminică seară, la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu de la Antena 3, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu depusă de PSD-ALDE seamănă cu „un document al Partidului Comunist” și l-a comparat pe Dragnea cu Ceaușescu.

Pe aceeași temă

 

 

Mie mi se pare că ați citit dintr-un document al Partidului Comunist Român”, a spus Ponta, după ce prezentatorul emisiunii i-a citit mai multe pasaje din textul moțiunii de cenzură. ”Liviu Dragnea e trecutul PSD, știți stilul ăla de baron local... S-a creat în PSD un sistem în care o singură persoană decide tot. Dacă Dragnea decide, în aceasăt seară, să nu mai depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, mâine toți spun așa. (...) Dar asta cu persoana care nu poate fi înlocuită a mai fost și în decembrie 1989. CPEx spunea că nu se poate fără tovarășul (Nicolae Ceaușescu – n.r.), uite că s-a putut și fără el”, a mai declarat Ponta.

 

Deputatul PSD a mai dat un exemplu, pentru a arăta obediența unor membri ai PSD față de Dragnea: Ați văzut în discuțiile acelea de pe WhatsApp (schimbul de mesaje dintre Liviu Dragnea și mai mulți membri ai PSD, din iarnă, după Ordonanța 13, de pe grupul Comunicator PSD creat pe WhatsApp – n.r.), când Dragnea a zis să fie scoși oameni în stradă, toți ceilalți au spus ca el. După o oră, când tot Dragnea a spus să nu fie scoși oameni în sradă, ceilalți au zis să nu fie scoși.”

 

Ponta a mai spus, în aceeași emisiune, că există posibilitatea ca moţiunea de cenzură să nu mai fie dezbătută şi votată miercuri, în Parlament, deoarece, din informațiile lui, mai mulţi social-democraţi îşi doresc să se găsească o soluţie pentru a se evita această situație: „Miercuri, probabil, va fi moţiunea de cenzură pentru că eu cred că, dincolo de o persoană – Liviu Dragnea - toţi cei din conducerea PSD şi am vorbit cu ei şi vorbesc, e normal, îşi doresc să găsească o soluţie până miercuri”. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22