Deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis, pedepsit pentru că nu a semnat moțiunea lui Dragnea

Dora Vulcan | 19.06.2017

Deputatul PSD Alfred Simonis, vicepresedinte la Timiș, filiala condusă de Grindeanu până la excluderea din partid, a fost demis din funcția de secretar al grupului deputatilor PSD. El nu a semnat motiunea de cenzura impotriva lui Grindeanu.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Simonis a declarat, inaintea sedintei de grup a deputatilor PSD, ca este o decizie luata la disperare si ca este in mod evident o sanctiune pentru ca a anuntat ca nu va vota motiunea de cenzura. Simonis sustine ca sunt multi parlamentari nemultumiti de faptul ca trebuie sa se dea acest vot si ca din cei 6 deputati PSD de Timis cinci nu vor vota motiunea.

 

"Aceasta decizie este luata in disperare de catre cei care mi au luat afest sprijin. Evident (este o sanctiune - n.r.), eu am anutat ca nu voi vota nicio motiune impotriva guvernului Grindeanu", le-a spus ei jurnalistilor, citat de Hotnews.ro.

 

Despre amenintarea ca cei care nu vor vota motiunea vor fi exclusi din PSD: "Acesta mi se pare un santaj eu sunt convins ca nu voi fi exclus din acest motiv".

 

"Va garantez ca sunt foarte multi parlamentari care nu sunt multumiti ca trebuie sa dam acest vot. Din punctul meu de vedere, motiunea nu va trece. Din ce stiu eu, 5 din 6 deputati de Timis nu vor vota motiunea", a mai spus el, raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

 

***

 

"In cadrul Biroului permanent s-a primit o informare din partea grupului PSD ca domnul deputat Simonis Alfred-Robert nu mai ocupa functia de secretar al grupului, dar isi pastreaza in continuare calitatea de membru al PSD. In cadrul Biroului Permanent a venit o informare punctuala, deci este decizia grupului. Aceasta decizie s-a luat in interiorul liderilor de grup", a precizat luni secretarul Camerei Deputatilor, Ioana Bran (PSD), dupa sedinta Biroului Permanent.

 

Intrebata daca acest lucru are legatura cu motiunea de cenzura, Bran a spus ca subiectul nu a fost discutat in cadrul Biroului Permanent.

 

Saptamana trecuta, Simonis i-a luat apararea lui Grindeanu si a declarat ca nu crede decizia excluderii din partid a unui membru se face in Comitetul Executiv al PSD, ci propunerea ar fi trebuit facuta de organizatia locala si a mai spus ca ar trebui facute demersurile necesare astfel incat statutul partidului sa se respecte si sa fie convocat un congres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22