Tăriceanu e convins că moțiunea trece în ciuda votului împotrivă a cca 16-17 parlamentari

Dora Vulcan | 20.06.2017

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti ca, potrivit calculelor, sunt 16-17 parlamentari care vor vota impotriva motiunii de cenzura, dar a precizat ca motiunea va trece deoarece exista voturile necesare adoptarii ei.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Tariceanu a mai spus ca negocierile cu UDMR nu aveau rost din moment ce PSD si ALDE au voturile necesare adoptarii motiunii, iar discutiile cu maghiarii vor fi reluate ulterior.

 

"Am facut socoteala inversa, ii stim pe cei care vor vota impotriva motiunii de cenzura (...) (Sunt - n. red.) cu aproximatie 16 sau 17, dar nu sunt numai din coalitie din aproximarile pe care le am. Sunt, de exemplu, cei cinci parlamentari care au plecat de la noi si care nu fac parte din coalitie", a declarat Calin Popescu Tariceanu, citat de ziare.com.

 

In ceea ce priveste negocierile cu UDMR, liderul ALDE a spus ca acestea nu aveau rost deoarece coalitia are voturile necesare adoptarii motiunii de cenzura si a precizat ca discutiile cu maghiarii vor fi reluate ulterior.

 

"Am vazut ca toate speculatiile care se faceau erau referitoare la un troc cu UDMR. Pentru ca sa nu se instaleze aceasta idee am hotarat sa oprim discutiile. De altfel, PSD impreuna cu ALDE avem voturile necesare, avem majoritatea pentru motiunea de cenzura, ca atare nu avea niciun rost sa insistam pe aceasta directie (...) Am aratat toata disponibilitatea, dar in fata volumului mare ne-am dat seama ca nu putem sa gestionam intr-un timp atat de scurt aceste chestiuni si, ca atare, ne-am oprit. Reactia UDMR e cea pe care o stiti. Nu ne-am certat, dar ne-am despartit in relatii foarte bune, ne vedem fiecare de agenda proprie", a mai spus Tariceanu.

 

 

Presedintele ALDE a mai spus ca motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata miercuri la ora 11:00, asa cum a fost programat, mentionand ca inca se negociaza cu parlamentari de la toate partidele, inclusiv de la PNL, pentru sustinerea demersului de demitere a lui Sorin Grindeanu.

 

 

 

Context

 

  • Ludovic Orban: Daca parlamentari ai PNL voteaza motiunea, vor fi exclusi din partid

 

 

Ludovic Orban a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca PSD a facut "oferte generoase" parlamentarilor PNL pentru ca acestia sa voteze motiunea de cenzura impotriva premierului Sorin Grindeanu.

 

 

Insa, sustine, Ludovic Orban  "niciun liberal nu a cedat la niciun fel de presiune si la niciun fel de promisiune". Cine voteaza la motiune, va fi exclus din PNL, a atentionat liderul liberalilor.

 

Ludovic Orban a afirmat la Realitatea TV ca parlamentarii PNL au fost abordati de lideri ai PSD, care le-au facut oferte generoase pentru a sustine motiunea de cenzura depusa impotriva guvernului Gindeanu, asupra unora dintre ei facandu-se chiar si presiuni. Potrivit lui, liberalii au refuzat ofertele PSD.

 

Orban a explicat ca miercuri, cand este programat votul asupra motiunii de cenzura, parlamentarii liberali vor fi prezenti in plen, dar nu vor vota. El a insistat ca are incredere ca nu vor fi liberali care vor vota motiunea, avertizand ca cine va actiona in mod contrar va fi exclus din PNL.

 

"Cea mai mare parte a parlamentarilor liberali au fost abordati de lideri ai PSD, li s-au facut oferte generoase si chiar asupra unora s-au exercitat presiuni. Dupa stiinta mea, pana astazi, niciun parlamentar liberal nu a cedat la niciun fel de presiune si la niciun fel de promisiune", a declarat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

 

"Am hotarat sa fim prezenti la dezbaterea motiunii, dar sa nu votam (...) E o procedura parlamentara la care vom participa, dar niciunul dintre liberali nu se va duce sa ia bilele pentru a vota", a spus el. 

 

Intrebat daca vor fi exclusi din partid cei care vor dori sa voteze, Orban a raspuns: "Sigur, asta e clar". El a reafirmat insa ca are "incredere in toti parlamentarii PNL", pentru ca "altfel nu vor mai fi parlamentari ai PNL".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22