Iohannis: Dacă trece moţiunea de cenzură, nu voi desemna decât un premier integru

E.b. | 20.06.2017

România are nevoie de un guvern stabil, iar premierul României trebuie să fie doar o persoană integră, a declarat marți, la Berlin, președintele Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

 

 

"Cu siguranță, eu nu mi-am schimbat opiniile politice și sunt în continuare de părere că, în România, desemnată de mine poate să fie numai o persoană integră. Nu am absolut deloc de gând să fac rabat de la criteriile pe care, încă vă amintiți, din toamna anului trecut le tot enunț. România are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de un premier integru", a afirmat șeful statului, la finalul unui eveniment dedicat aniversării relațiilor diplomatice și bilaterale RomâniaGermania, care a avut loc la Ambasada României la Berlin, transmite Agerpres.

 

Întrebat dacă avut în aceste zile discuții cu Sorin Grindeanu sau cu Liviu Dragnea, Klaus Iohannis a arătat că nu se amestecă în disputa internă din PSD. "Eu am spus din capul locului, și am spus-o atâta de clar încât au înțeles toți, că nu mă amestec în această chestiune, în această dispută internă din PSD. Și nu am făcut-o, nu o voi face", a declarat președintele.

 

Dacă moțiunea de cenzură a PSD-ALDE va fi miercuri votată de Parlament, există un draft de agendă a șefului statului.

 

"Asta voi anunța mâine, când știm rezultatul votului (dacă vor avea loc consultări). Dar eu am un draft de agendă și nu trebuie să își facă nimeni probleme, lucrurile vor merge, în orice variantă, ordonat și în așa fel încât România să funcționeze", a precizat Iohannis.

 

În ce privește demisiile unor miniștri, aflate pe masa sa, președintele spune că se va apleca "asupra acestei chestiuni imediat ce va reveni în țară". "Imediat după ce voi reveni în țară o să mă aplec și asupra acestei chestiuni", a spus el.

 

Întrebat când va lua o decizie în privința legii salarizării, Klaus Iohannis a răspuns că se va exprima săptămâna viitoare, când se împlinește termenul de promulgare. "Asta o să vă spun săptămâna viitoare, când se împlinește termenul de promulgare", a arătat el.

 

"Nu există premisele unui blocaj politic îndelungat", a încheiat președintele Iohannis. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22