Grindeanu, după ce a fost demis: Această nebunie poate duce la pierderea guvernării de către PSD

I.g. | 21.06.2017

Sorin Grindeanu a declarat, după ce moțiunea de cenzură a fost votată în Parlament, că PSD riscă să piardă guvernarea și că va rămâne la Palatul Victoria până când va fi desemnat un nou premier.

Pe aceeași temă

 

”Vreau să le mulțumesc celor care au fost lângă mine în aceste zile. Românilor le spun că îmi voi face datoria până la capăt, până când țara va avea un guvern funcțional. Aștept până când Parlamentul va desemna noul Guvern, respectând toate procedurile constituționale. Sper ca votul de azi din Parlament să nu fie o mare greșeală și sper ca PSD să formeze Guvernul. Important este ca românii să simtă cât mai puțin efectele acestei crize politice. PSD nu înseamnă Liviu Dragnea, nu înseamnă nici Sorin Grindeanu. Acest partid nu trebuia să treacă prin asemenea încercare, să-și dea jos propriul Guvern, pentru că așa vrea un singur om. Sper ca, în șase luni, să nu ajungem într-o situație similară. Îi mulțumesc lui Victor Ponta, apreciez foarte mult că a fost alături de mine în aceste zile. Este posibil ca toată această nebunie politică ar putea să ducă la pierderea guvernării de către partidele care au iscat această criză”, a declarat Sorin Grindeanu, în timpul unei conferințe de presă organizate după ce guvernul condus de el a fost demis prin moțiune de cenzură. 

 

Grindeanu a mai declarat că el a fost cel care l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis, prin SMS, de rezultatul votului din Parlament la moţiunea de cenzură, după care au avut o discuţie telefonică: ”Eu l-am informat pe domnul preşedinte despre situaţia şi votul din Parlament. Informarea vizavi de vot a plecat de la mine spre preşedinte prin SMS şi apoi a urmat o discuţie telefonică”.

 

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis va convoca pentru luni consultări cu partidele parlamentare în vederea formării noului Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi: ”Preşedintele a fost informat şi a luat act de rezultatul votului din Parlament. Preşedintele va convoca consultări cu partidele parlamentare  pentru ziua de luni, în vederea formării unui nou guvern”. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22