Grindeanu: am vrut să demisionez după OUG 13 dar nu am fost lăsat de conducerea PSD

Dora Vulcan | 21.06.2017

Premierul Sorin Grindeanu, demis miercuri prin motiune de cenzura, a dezvaluit intr-o conferinta de presa tinuta la Palatul Victoria ca a vrut sa demisioneze dupa adoptarea controversatei ordonante de urgenta 13, insa nu a fost lasat de conducerea PSD.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Intrebat de jurnalisti care sunt lucrurile "incorecte" pe care i le-a cerut Liviu Dragnea pana acum, pe care le-a mentionat in declarariile sale anterioare, Sorin Grindeanu a ezitat sa faca dezvaluiri complete, dand de inteles ca le amana pentru altadata. "Suntem prea la cald", a punctat el. Intrebat daca isi mentine declaratia ca cel mai mare regret al sau este adoptarea OUG13, Grindeanu a reiterat ideea ca in mod sigur ar fi dat OUG 14, cea prin care prima a fost anulata, transmite ziare.com

 

 

"Dar pana a se ajunge acolo probabil ca puteau fi facute alte lucruri. Eu chiar am crezut ceea ce mi s-a spus: ca o sa am in dreapta mea un prieten, care ma va ajuta (Liviu Dragnea, n.red.) Am inteles cand, dupa ordonanta (desi mai sunt cateva etape interesante pana atunci, nu o sa detaliez azi), am venit si am spus ca eu vreau sa renunt, ca nu cred ca e normal sa mai raman. Cu rugaminti ale aceluiasi CEx, in unanimitate, s-a spus: 'NU, aveti sustinerea!'.

 

Va aduceti aminte ca a urmat o conferinta de presa la Parlament de vreo 2 ore. Atunci am inteles ca e de datoria mea sa raman pentru ca altfel tot ceea ce gandiseram ca program de guvernare, tot ce aveam de facut pentru 4 ani, exista riscul de a nu fi pus in practica", a declarat Grindeanu.

 

Intrebat daca i-a cerut Dragnea sa nu demisioneze, Grindeanu a raspuns: "Cred ca am fost clar - a fost o sedinta de Comitet Executiv".

 

De asemenea, intrebat de un jurnalist cand va face public tot ce este legat de adoptarea OUG13, Sorin Grindeanu a raspuns: "Pentru mine toate lucrurile sunt clare legat de acea seara".

 

"Am venit aici si am facut anuntul privind OUG 14. Nu am mers in alta parte (la PSD, n.red.). Nici acea conferinta de presa nu a fost simpla, cu sute de mii de oameni in fata guvernului, dar eram si sunt premierul Romaniei", a adaugat el.

 

Intrebat daca i-a cerut Liviu Dragnea sa NU dea OUG14, prin care a fost anulata prima, Sorin Grindeanu a raspuns enigmatic: "Astazi nu detaliem".

 

De asemenea, Sorin Grindeanu a refuzat sa raspunda la atacurile lansate de Gabriela Firea pe acest subiect, dupa ce primarul Capitalei a sustinut ca premierul ar fi lipsit in mod ciudat mai multe ore de la guvern in ziua in care a fost adoptata OUG13.

 

"N-am raspuns pana acum doamnei Firea, care vad ca era si azi pe acolo pe la Parlament, extrem de preocupata. Foarte bine, dar eu stiam ca e primar general. Nu o sa raspund. Chiar nu vreau sa raspund la toate atacurile asupra mea si asupra apropiatilor. Am reusit sa rezist la aceste atacuri trecand acest moment, n-o sa raspund acum", a declarat Grindeanu.

 

 

Guvernul Grindeanu a cazut, miercuri, prin adoptarea de catre Parlament a unei motiuni de cenzura. Presedintele Klaus Iohannis va convoca pentru luni partidele parlamentare la consultari pentru desemnarea unui nou premier.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22