Iohannis merge la Bruxelles pentru reuniunea CE și întâlnirea cu preşedintele Franţei

E.b. | 22.06.2017

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, el având programată şi o întâlnire cu Emmanuel Macron, noul preşedinte al Franţei.

Pe aceeași temă

 


Klaus Iohannis va avea azi, de la ora 10.30, o întrevedere de circa jumătate de oră cu omologul său francez, Emmanuel Macron, pe agenda discuţiilor fiind chestiuni care ţin de relaţiile bilaterale, afaceri europene şi dosare internaţionale.


 

Imediat după întâlnire, cei doi şefi de stat vor participa la prima sesiune de lucru a Consiliului European. ”Principalele subiecte de pe agenda reuniunii se referă la securitate şi apărare, ocupare, creştere economică şi competitivitate, migraţie, schimbări climatice. Vor fi discutate, de asemenea, iniţiativele lansate de Comisia Europeană în contextul Strategiei privind Piaţa Unică Digitală, precum şi relaţiile externe ale Uniunii Europene. Totodată, vor fi trecute în revistă şi cele mai recente evoluţii legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană”, informează Adminstraţia Prezidenţială.
 

În domeniul securităţii, discuţiile vor viza consolidarea frontierelor externe ale Uniunii Europene şi creşterea nivelului de securitate internă.
 

În cadrul discuţiilor legate de politica comercială a Uniunii Europene, preşedintele României va sublinia că UE trebuie să-şi consolideze rolul de lider în promovarea comerţului liber şi echitabil la nivel global, în vederea asigurării unei creşteri economice durabile, a locurilor de muncă şi a inovării. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va reitera ideea modernizării instrumentelor de apărare comercială, pentru menţinerea unui sistem eficient şi modern împotriva practicilor concurenţiale neloiale care ameninţă industria europeană.
În contextul discuţiilor legate de Strategia europeană privind Piaţa Unică Digitală, Preşedintele României va susţine atingerea deplină a obiectivelor acesteia, în vederea asigurării inovării, competitivităţii şi creşterii durabile a UE, precum şi a facilitării accesului cetăţenilor şi mediului de afaceri la noile oportunităţi digital
e”, precizează Adminstraţia Prezidenţială.
 

Liderii UE vor lua în discuţie şi subiectul imigraţiei urmând să se facă o evaluare a implementării Cadrului de Parteneriat privind colaborarea cu statele terţe , la un an de la lansarea acestuia.
 

Ultimul subiect care va fi abordat, vineri seara, va fi  Brexitul în cadrul ultimei sesiuni de lucru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22